[]

canon 1100d vs 550d

daha önce hiç bir deneyemim yok fotoğrafçılık falan üstüne zaten bu 2 makinayı daha çok film çekmek için istiyorum...sizce özellikle başlangıç için ve video çekimi ve lens açısından hangisi daha mantıklı? forumlarda araştırdım biraz ama burda direk yorum yaparsınız daha faydalı olacak gibi...




 
550d'ye magic lantern yüklenebiliyor idi. ama geçen gördüm ki 1100 için de ml sürümü çıkmış. bence video için değmez 550d almaya. aradaki fark ile lens alırsınız iş görecek.


  • ben smyrna  (31.05.12 20:36:46) 
ben pek anlamam ama duyduğumu okuduğumu aktarıyım yinede: 500d, 550d başlangıç ve orta seviyeye kadar iyi derecede kullancıyı idare ederken, 1100d bi süre sonra yetersiz kalabiliyormuş.


  • jedilance  (31.05.12 20:55:34) 
fotoğrafçılık ile deneyiminiz olamaz bu bir meslek çünkü. fotoğraf çekmekle veya fotoğraf makinesi kullanmakla ilgili bir deneyminiz olabilir.

video işinden anlamıyorum ancak kullanan amatör arkadaşlardan duyduğum kadarı ile 550d video için oldukça elverişli bir makine imiş. ancak yine de video için kullanmak üzere sony slt modellerini tavsiye ediyorlar. ucuz ancak efsane kalitede minolta lensleri bulmak kolay sony için. bir bakın isterseniz.

selamlar.
  • ohtararan  (31.05.12 21:19:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.