[]

laptop tavsiyesi strikes back!

mimarlık çizimleri,cad, 3d modelleme, montaj zart zurt programlarını efendice çalıştırabilecek, arada oyun ihtiyacımı da karşılayacak, 512 mb paylaşımsız ekran kartlı, en az 2mhz core 2 duo işlemcili, 2 gb ramli (4 gb a falan yükseltilebilitesi olan), win xp yi de sorunuz çalıştırabilecek laptop marka/model önerisi olan?
1500-1800 yetale arası olsa güzel olur. bir de daha evvelden acer, asus ve dell önerildi. ne diyosunuz?

not1: yazılan çizilen duyuruların çoğunu okudum, acer kötü, tamam.

 
Asus diyorum..Butcene uygun fiyat araliginda bulabilecegin modeli elbet vardir.

@robin aldi en son, vakti olursa cevap yazacaktir ama yine de kendisine bir dani$ derim.
  • oligomer  (02.10.08 01:26:48 ~ 01:27:42) 
acer pek kötü değil bence. 2 seneye yakın kullanıyorum, bu 2 sene içinde amerikaya gitti geldi, apaçi kolombiyalıların elinde 2 gün tacizlere uğradı, sabahlara kadar süren pes,age of, counter maçları gördü, ancak geçen ay ana kart ve ram şikayeti ile ilk defa servise gitti.garantisi devam ediyordu, bana göre biraz geç olsa da (22 gün sonra) taş gibi geldi sonunda.Allah nazardan saklasın şu an bu satırları yazıyorum kendisiyle :D

ha tez savunmama 3 hafta kala yaptı bu kalleşliği ama onu kendi kör talihime veriyorum:)

neticede acer da tercihleriniz arasında olmalı bence efendim.zira kendim başta olmak üzere kullanıp da "Allah belasını versin" diyen görmedim. (casper için derim mesela bunu) ha mütevazidir,gösterişsizdir ucuz malzeme kullanılmıştır biraz ama fiyat düşüklüğünün sebebidir aynı zamanda kabullenmek lazım :)
  • kojiro  (02.10.08 01:35:41 ~ 01:37:51) 
Ben yakın zamanda Asus F8SN aldım. C2Duo 2,4ghz ve 3gb ram. 14.1" ekran. Genelde Autocad, Excel, Word, Msn, Explorer, WMP aynı anda açık pürüzsüz çalışabiliyorum. Ben aldığımda 2.000ytl idi. Oyun oynanıyor fakat çok birşey bekleme. Half Life 2'den ötesine gitmeyecektir.

Bir de yeni notebooklar vista ile geliyor malum. 3gb ram'den aşağısını düşünme derim. Asus tavsiye edilir...
  • sheba and the albino girls  (02.10.08 01:42:59) 
hp yi pek tutmazdım bu zaman ama servisi iyi derlerdi. bu servis olayı önemliymiş laptop olayında onu anladım siz de değerlendirmenizde bunu da göz önüne alırsanız iyi olur.şahit olduğum bir olayı anlattmak isterim hp hakkında. arkadaşın harddiski bozuldu telefon etti. üniversitenin laboratuarına kadar geldi servis, güzelce ambalajladılar, 3-5 gün içinde yine laboratuara ambalaj içinde cillop gibi geldi servis helal olsun dedim. ayrıca yabancı sitesinde online servis hizmeti gibi bişi vardı. direk mesajlaşıyordunuz görevli ile, ilk elden yardım ediyordu bi sorun olduğunda. fiyatlar yakın ise mesela asus yerine tercih edilebilir.

xp olayını dikkate almanız iyi, arkadaşta toshiba vardı vistayı silip xp kurdu touchpad gibi bir kaç parçası çalışmadı driver sorunu yüzünden,xp driver'ı da yoktu vista ya dönmek zorunda kaldı. ama malzemesi her zaman hoşuma gitmiştir toshibanın. sağlamcıdır. bilmiyorum yeni modellerinde var mı ama harman/kardon hoparlörlü modelleri vardı mesela ses olayında çakardı diğerlerine, ya da en basitinden toshibanın klavyesinde takıldıktan sonra benim acer a döndüğümde çok hafif geliyor bana benimkisi. altı boşluk gibi sanki. plastik malzemesi filan daha kaliteli toshibanın.
  • kojiro  (02.10.08 01:57:00) 
ben dell aldim bir tane, 1500 ytl civari, core duo 2, ati hd3450, 2gb ram, 160 gb harddisk, vista vb.. max'i yeni kurdum gerci henuz vray bulamadigim icin test edemedim. altina bir sogutucu koyunca sorun olmaz gibi geliyor (hatta kendi fani gayet iyi geliyor bana)


  • turkish tekila  (02.10.08 13:37:14) 
cevaplar için teşekkürler. hepsi değerlendirilmeye alınacaktır. şüpheniz olmasın. :)

ha bir de lenovo tecrübesi olan var mı?
  • tahret muslugu  (02.10.08 14:31:51) 
İçindeki bi dolu kendinden gelen ıvır zıvır kaldırıldıktan sonra: (bkz: asus x52sa)

hatta en güzeli OEM bir CD ile Windows'u baştan kurarsan gerçekten kanatlanıyor...
  • metal revolution  (02.10.08 17:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.