[]

İş Bulamamak (Sertifika, Eğitim Soruları)

Selamlar

Askerden geleli 2 hafta oldu, lakin iş bulamıyorum. Kariyer.Net i tavaf ettim günde 10 kere kontrol ediyorum her güncel ilana önyazımla beraber başvurumu gönderiyorum.

İş bulun demiyorum tabi ki de, artık tak etti. Hiç cevap gelmemesi. 90 yere başvurdum, 1 tane mi olumlu veya olumsuz cevap gelmez.

Sorun şu; bunca yıl hep aile işlerindeydim. Turizm olsun, ecza sektörü olsun vs. Şimdi ise, tek başıma ayakta durmam gerekiyor. Tecrübem var ama çok farklı sektörlerde, referanslarımı girdim, ön yazımı eksik etmem, fotoğraf da var. Diğer cv örneklerine baktım, elimden geldiği kadar benzetmeye çalıştım vs.

Neden cevap gelmiyor?

Marmara İşletme mezunuyum, ingilizcem gayet iyidir. (ek bilgi olsun diye şey ettim)

2. Sorum; şu sertifikalar, eğitimler kısmını doldurtmak. İşletme mezunuyum, alanım ile ilgili eğitim vs. gibi şeyleri nerde bulabilirim. Severim böyle olayları zaten, ayrıyetten cv me eklemek de çok şükela olur.

 
olay ön yazıda bitiyor. güzel bir ön yazıyla dönüş almaya başlarsın. ama 2 haftada şikayet etmeye başlama biraz sabırlı ol. 2 hafta dediğin nedir ki? çoğu şirket haziran temmuzda alım yapıyor zaten.


  • gakgul  (31.05.12 18:46:50) 
2 haftadır iş bulamıyor musun?

e be bismillah birader. iş arama süreci altı ayı bulabilir
ama bu süreçte sen her gün kovalarsın.
bugün bir arkadaştan abhsediyorlardı
aylardır iş arıyordu bulamıyordu
cv süper bilkent elektronik mezunu yurtdışı yüksek lisans
stajlar vs
dil desen söyelemeye gerek yok

4 5 aydır iş arıyor bir yerden kabul aldı aldığı gün başka yerden aradılar
görüşme için.

Birden açılır bu işler ve de sürekli kovalamak lazım.
moral bozmak için değil normal süreci anlatıyorum stres yapmaayısn diye
  • anselmo34  (31.05.12 18:50:49) 
kolay degil bu sürec pat diye is bulmak özellikle.

ki yni geldim 15 gün diyosunuz , gayet normal zaten ikcilar toplu bakarlar basvurulara genelde.

millet aylarca ariyo , normal biraz zaten, bence 1-3 ay arasi istenen is icin olabilir.

ki marmara isletmeciyim demissin, senin gibi binlercesi var piyasada ondan daha sabirli ol derim ben.

sertifikalar geyik ötesi para tuzagi bence.
  • serabetan  (31.05.12 19:02:40) 
İşletme mezunusunuz, meslektaşım diyeyim; alanımızla ilgili sertifikalardan çok var. Şöyle ki gördüğünüz her ders, Stratejik yönetim, Para Politikası, SPK, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Girişimcilik vb. aslında birer sertifika alanı.

e-sertifika.anadolu.edu.tr

İş güvenliği popüler mesela şu ara. Çok görüyorum eğitimlerine katılan, değerlendiren. İşletmenin alanı çok geniş, hangi tarafa yöneleceğinizi belirleyin ondan sonra sertifika edinin derim.
  • buzbebek  (31.05.12 19:33:04) 
elemanonline.com
bir de burayı dene.

  • yons  (31.05.12 19:47:09) 
Madem bu kadar iddialısın, neden KPSS ve KPDS'yi denemiyorsun? Biliyorum, artık sınavdır, şudur-budur insanın zorunda gider onca emekten sonra ama yapacak bir şey yok. Henüz çok erken olabilir ama yerinde olsam ufak ufak başlarım KPSS çalışmalarına. Hatta biraz tekrarla falan bu sene GK-GY'den de girebilirsin. İngilizce de varmış, başvurulacak bir sürü kurum var.


  • ahmetcan44  (31.05.12 20:23:10) 
2 haftada iş bulmak mı? dalga geçtiğini varsayıyorum.


  • kalimotxo  (31.05.12 20:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.