[]

Sülalesi Aşırı Müslüman Dindar Olup Kendisi İnançsız Olanlar?

Benim gibileri var mıdır diye merak ediyorum...Canım tontoş anam olsun, babam olsun, kardeşim olsun, teyzelerim, amcalarım olsun bütün dini vecibelerini yerine getiren aşırı müslümanlar...Çok iyi temiz kalpliler...

Ama ben inançsız olduğum gibi, müslüman kültüründen hoşlanmıyorum...

Evimiz de hep teyzemler, türbanlılar toplaşıp, kuran okuyorlar, din hakkında konuşuyorlar, bense bunların yanında hep kendimi rahatsız hissettim, biryerlere sııvışıyorum...Okulu, kursları mümkünse yurtdışı ve şehirdışında seçmeyi uygun görüyorum...

Kardeşim desen benden çok farklı birisi ben bilgisayarda stargate, farscape falan izlerken, o sırlar dünyası falan dini programlar izliyor..
Geçende caddeden iniyoruz, omuzlarda tanımadığımız birisinin cenazesi gidiyor, abi şuna bir omuz atalım, dua okuyalım, sebabptır, adamcağızın fazla tanıdığı yok galiba, böyle yanlız gitmesin öteki dünyaya falan diyor...

Bense eve gelen hacılardan hocalardan, onların muhabbetlerinden ortaokul zamanlarımdada tisskiniyordum, teyzelerim gözyaşı ile sakallıyı dinlerken...neymiş evde köpek beslemek harammış (evdeki komşunun bahçesindeeki köpeği görmüş) peygamer köpekleir öldürünüz falan demiş...kızlarınızı şu yaştan sonra öpmeyin, kızlar erkeklerin duyacağı yerde şarkı dinlemesinler falan...

birde orta okul bittip liseye geçerkenki yaz tatilinde yine hoca geldi, kadınlar şu sorunum var diyo, hoca kuranı açıp arapça ayet, dua falan okuyor, muska yapıyor falan...kadının biri şöyle sorunum var dedi, adam kuranı açtı ararpça şu sureyi yaz şu kadar oku sakla falan dedi, ben hemen onu kopyaladım, internette bir aarap'a tercüme ettirdim, ulan kadının isteiği ile orda yazanın alakası yok, tam hatırlamıyorum ama orda yazan peygamberinizi şu saatlerde rahatsız etmeyin gibi bir kuran ayeti ama kadının derdi başkaydı...onun ne faydası olacak o kadına?

Sonra son 3 haftadır dinleri özellikle islamı falan inceliyorum, iyice nefret ettim özellikle şu arabistandaki mutavva hakkında yazıları okuduktan sonra, oysa dini sohbetlerdeki hoca keşke bizdede mutavvalar olsaydı din, ahlak şöyle olurdu falan diyodu..

Yurtdışında edindiğim koreli, japon, finlandiyalı, norveçli arkadaşlar inançsız veya heykele flan inanlar ama çok temiz kalpli, ahlaklı, namuslu insnalardı, baktımki bu tür insan olmak için dine ihtiyaç yok..

-- kusrura bakmayın derse gitöeden önce hızlıca 10 parmak içimi döktüm, dönüşte imlaları falan düzeltirim...be kaçar

Benim durumumdaki panpalar var mı? ruh halleri nasıl?

 
ben varim. sanirim sulaledeki tek inancsiz benim. peder haci 5 vakit namazinda. ama zamanla herkes kabul etti dindar biri olmadigimi(inancsiz oldugumu soylemedim). tabiiki kolay olmadi tepkilere maruz kalmak(oruc tutmamak,namaza gitmemek) ama alisiyorlar zamanla.


  • mayeskuel  (31.05.12 16:17:44 ~ 16:23:43) 
benim baba tarafı komple ateist. anne tarafımda aşırı dinci kesim. 10 yaşındayken salak saçma bir tespitte bulunmuştum, allah belanı versin lafı ile ilgii, o gün babam allah mallah yok demişti. o günden sonra manyağa bağladım kendimi. ben de şu an ne olduğumu bilmiyorum. bazen takiyyenin kralını çekiyorum bazen de master ateistim.


  • dogabey  (31.05.12 16:30:01) 
ben. babam 3 kez hacca gitti.ailem değil, sülalem süleymancı.


  • ground  (31.05.12 16:32:56) 
var. sürekli hacılar, hocalar eve gelip kuran okuma vs. yapmazlar ama benim ailem, sülalem namazını kılan, orucunu tutan, diğer gereklilikleri yerine getirmeye çalışan kişilerden oluşuyor. lise çağlarında dinleri sorgulamaya, tutarsızlık çelişkileri bulup aileme söylediğimde tepki alırdım.
anne/baba ben deistim demedim hiç ama artık biliyorlar, ağız ucuyla(deyim böyle miydi emin değilim) arada bir biraz dininle ilgilensen bir şeyler yapsan diyip geçiyorlar. bende pek tepki vermiyorum sonra gereksiz üzülüyorlar, çocuklarına öğretemedikleri, dinlerine inandıramadıkları için diğer tarafta onların da günahı olacağını düşünüyorlar veya kuranda öyle yazıyor.
ayrıca kendimi övmek için olmasın, erdemli, dürüst bir adamım. temiz kalbin, ahlaık vs. için din değildir kriter, kendini nasıl yetiştirmişsin, ailenden gerekli şeyleri nasıl almışsın önemli olan o.
  • cikolataligofret  (31.05.12 16:38:25) 
Annem ve kardeşim 5 vakit namaz kılar. Kardeşim kredi kartı kullanmaz, kadınlara dokunmaz o derece aşırı müslüman. ben ise onların yaptıklarını görüp saçmalıklarının farkına vardıktan sonra ateist oldum. onları olmayan bir tanrıya böylesine taparken görmek beni üzmüyor değil. hayatlarını yok yere zorlaştırıyorlar. çok tartışıyoruz ama beni bu saatten sonra masallara inandıracak değiller, artık boşuna kürek çektiklerinin farkına vardılar. neysek ki babamın namazla falan işi yok da o taraftan biraz rahatım.

ruh halim nasıl? hallerine acıyorum.
  • bira sisesi kapagi  (31.05.12 16:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.