[]

Kola Bağımlılığı...

Ben deniz alköl içemiyorum, sigarada kullanmıyorum ama cola bağımlısıyım =/ en son ne zaman su içtiğimi unuttum...

İçmediğim zaman boğazım kuruyor ve kola arıyorum...Bu bağımlılıkla nasıl mücadele edebilirim?

Yıllardır su içmiyorum sadece kola içtim, vücümdaki hangi rahatsızlıklara hazır olmalıyım? böbrek veya karaciğeri kaybetmem olası mıdır?

 
hoca yıl olmuş 2012 sen kola bulamadığında ne yapıyorsun diye soruyorsun...köyde falan yaşamıyoruz ki, bakkallar, tükkanlar 7/24 açık öyle bulamama gibi bir sorun yok...


  • denizaya  (31.05.12 15:03:47 ~ 15:13:28) 
dostum bununla ilgili bir haber vardı geçenlerde. Yurtdışında bir kız, benzetmek gibi olmasın ama ölmüş. Sürekli kola içiyormuş.

kola içme diyemem, hobi olarak yine iç ama su içmeye başlamaz isen seni ciddi tehlikelerin beklediğini söyleyebilirim.
  • bilan  (31.05.12 15:12:29) 
su yerine kola içiyorum diyorsun, acayip zararlı, bir ara ben de böyleydim su yerine içecek kadar olmasa da her gün baya kola içerdim içmediğim gün çok canım çekerdi, ilginç bir şekilde de le cola light(şimdi çok bozdu bağımlısı olmak mümkün değil) bağımlısı olmuştum onu çekiyordu canım özellikle. bir süre zorla kendini kola içme, geçeceğini düşünüyorum. sanırım yaşın gençtir bir şu an bir etki hissetmiyor olsan bile ileride vücudunda çıkar ortaya zararları.


  • royal  (31.05.12 15:17:56) 
kola asidik->gastrit

kola şekerli->ööööö burada hastalık listesi yapsam herhalde 4-5 sayfa tutar.

kolada fenilalanin var

kolada katkı maddeleri var.

senin bağımlılığın koladan ziyade şekere karşı. diceksin şimdi "yauuu canım hiç çikolata istemez falan filan falan filan". ya da diceksin "light kola içiyorum 0 şeker" daha beter. tatlandırıcı var.

bağımlılıkla mücadale her şeyde aynı: bırak. yerine başka bir şey koy. su olsun tabi bu. meyve suyu falan koyma onlarında şekerden geri kalır yanı yok.

kendini zorlaya zorlaya iç
  • la noix  (31.05.12 15:43:42) 
bende de vardı bi aralar. pekmezden bol sulu şerbetler yapıp susadıkça ondan içmiştim. renk olarak da benzediğinden kendimi kandırdım öyle. şimdi nerdeyse hiç içmiyorum. içsem acı veriyor daha çok.


  • ilkinci  (31.05.12 16:05:00) 
pankreas kanseri riskin artmis durumda

diyabet riskin artmis durumda

yani pankreasini kaybetmen olasidir.
  • compadrito  (31.05.12 16:16:50) 
Yüzleşmek istemediğim gerçeklerden birisi bu. Ben de sendenim. Kendimi bildim bileli içiyorum. Eminim sigaradan alkolden daha kötü bir bağımlılık bu. Çünkü kola içmeden yemek yersem doymamış gibi hissediyorum. Kola yoksa sofrada en sevdiğim yemeği bile yemek istemiyorum. Su yavan geliyor. Herkes ilerde bir hastalık çıkacak bu yüzden sende diyor. Bile bile devam ediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber et Allah aşkına.


  • buzbebek  (31.05.12 16:56:46) 
ben de öyleydim eskiden. kola yoksa hazırlanmış yemek masasından kalkar gider kola alır gelir ancak öyle yerdim yemeği.. sonra kilo falan aldım, şeker hastalığı muhabbetleri ufukta göründü. doktor da sağolsun biraz korkuttu bir bıraktım pir bıraktım. yıllarca ağzıma koymadım. şimdi arada pizzanın hamburgerin falan yanında öyle ayda yılda bir içerim.

gerçekten bırakmak istiyorsan iradeni konuşturup içmiceksin. hem su içmemek de neymiş, böbreklerinize elveda mı demek istiyorsunuz?
  • merena  (31.05.12 17:33:39) 
kola bağımlılığı bende de var. uzun süre önce bıraktım kola içmeyi.

normal kola veya diyet kola olsun içindeki maddeler çok ama çok zararlı.

herkes işkembeden konuşmuş ama bunu yaşayan bilir. sonuçta bu bir bağımlılık. bırakması zor.

ben şu şekilde bıraktım: ilk önce kolanın yerine geçecek bir içecek bulun. bu gazoz olabilir. bir süre kola yerine gazoz için, veya kola ile gazozu karıştırabilirsiniz.

gazozdan sonra limonataya geçebilirsiniz, ve/veya ice tea.

ancak bunların hepsinin içindeki şeker ve yapay maddeler çok tehlikeli. lütfen en sonunda bunları da bırakmanız gerektiğini iyice beyninize yerleştirin.

ben uzun süredir çok az miktarda %100 meyve suyu içiyorum (gizli şekerim olduğu için, şekerimin düştüğü zamanlarda). (çünkü %100 meyve sularında bile doğal da olsa çok şeker var) + maden suyuna bol limon suyu artı bol buz (mükemmel bir içecek oluyor) + maden suyunun üstüne 1-2 parmak karışık %100 meyve suyu (bu da bildiğiniz meyveli gazoz gibi oluyor. süper bişi)+ özellikle yemeklerle bol sulandırılmış ayran üzerine bir miktar maden suyu da süper bir içecek oluyor. bunu da deneyin.

meyve suyu+maden suyu vb yi de çok abartmamak gerekli. günde 3-4 bardağı geçmemesi iyi olur, çünkü maden sularının içinde de vücuda fazlasının zararlı olabileceği söylenen tuzlar var.

burda ana nokta "insan neye alışıyorsa onu istiyor" 2-3 hafta içinde insan herhangi bir şeye alışıyor. biraz kendinizi sıkmanız gerekiyor. sonra alışınca eskileri istemiyor.
  • mea maxima culpa  (01.06.12 10:37:11 ~ 10:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.