[]

uzun süre gidince yanan arıza lambası ve stop etme

arkadaşlar aracım 98 model 150,000 km opel corsa b . havalar ısındığında bir hastalık baş gösteriyor arabada. gün içerisinde 1-2 saat yol yaptığımda (lpg ile giderken) aracın arıza lambası yanıyor ve vites değiştirmek için debriyaja bastığımda devir göstergesi dibe vurarak araç stop ediyor. benzinde denediğim zaman yapmıyor. işin garip kısmı bu arızayı sıcak havalarda ve lpg de yapması. aracın lpg enjektörünü 2-3 ay önce taktırdım ve ondan sonra hiç katkılı yakıt kullanmadım. nedir bu aracın derdi?




 
sıkıntı lpg beyninde gibi gözüküyor.


  • Absinthe75c  (31.05.12 01:41:40) 
aynı sıkıntıyı soğuk havalarda da yapıyordu benim araba hala yapıyor, özellikle gaza ilk geçtiği anlarda oluyor. yani havayla ilgisi olmayabilir. hemen tekrar vitese atıp vurduyorum artık :D


  • kamilinsan  (31.05.12 02:01:16) 
lpg beyni ilk akla gelen


  • Jaaaccckk  (31.05.12 10:16:29) 
bende De olduydU. hararet duzeyi ile ilgili olDUgunu soylemisto tamirci. ayrica su durumuyla da ilgil oldugunu soylemisti. dolayisiyla bir lpg ustasina mevzuyu anlatirsan cok kolay cozumlenirmis gibi goRUnuyoR.
hararetin yazin farkli kisin farkli duzeylerde ayarlanmasi gerekyirmus. teknik bir seyler demisti ama unuttum simdi.

  • fempusay  (31.05.12 10:51:58) 
Bizim 97 model Corsamızda. LPG aktifken,yokuş aşağı hızla giderken boşa takıyordum. Araba stop ediyordu. Sonra vitesi asla boşa almadık yokuş aşağı. Sorun kalmamıştı. Sizin de belki bu yüzdendir.


  • klorlu su boregi  (31.05.12 11:13:01) 
yokuş aşağı giderken stop etme bende de var maalesef


  • fatihdr  (04.06.12 01:47:23) 
arabamın fanı çalışmıyormuş :S


  • fatihdr  (10.06.12 22:39:59) 
ileride bakan olursa yazayim, fan veya lpg degil hız sensorundeymis sorun. 50 tl ye degistirmistim, arabayi sattim bu arada :)


  • fatihdr  (31.05.14 20:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.