[]

asist nedir? neye asist demeliyiz?

selam futbol bilginleri. teorik olarak top ayakla buluştuğu anda vurulup gol atılırsa mı asist denir? yoksa pası aldıktan sonra on kişiyi çalımlayıp atsak da asist mi olur bu? nedir bunu belirleyen?




 
futboldan anlamam ama asiste eden asisttir bence. yani yönlendiren, yön veren.


  • 9kuyruklukedi  (31.05.12 01:08:16) 
pası alman yeterli, bütün takımı çalımlasan da asist oluyor.


  • xenophobe  (31.05.12 01:12:25) 
Gol pasına asist deniyor. Sen topu alıp 11 kişiyi çalımlarsan asist olmaz. o bireysel yetenek olur.


  • skywalkeremre  (31.05.12 01:13:17) 
golden bi önceki pas asisttir. kaleci dikti ileri sen aldın vurdun gol. asist kaleciye gider.


  • rony  (31.05.12 01:14:18) 
@micro'cuğum, söyle de öğrenelim biz de. bak biri çalımlasan da olur diyor, diğeri ilk vuruşta diyor.
ayrıca pes'te de ilk vuruşta atman gerek sanırım. yoksa asist olmuyor.

  • bohr atom modeli  (31.05.12 01:18:13) 
@skywalker kaleciysen dediğin doğru. ama oyuncunsan 11 kişiyi çalımlamadan önce birinden topu alman gerekir. o topu aldığın adama asist yazılır.


  • rony  (31.05.12 01:21:10) 
futbolda daha once tartisildigini gormemistim, normalde basketbolda cok tartisilir bu =)

aslen golu atman icin ekstra caba sarf etmene gerek kalmayacak sekilde verilen pasa asist denilir. yani sen aldin ipe dizdin adamlari o zaman asist olmuyor.
sorun tam da burada cikiyor iste. bunun zorluk seviyesini oradaki birileri belirlemis oluyor. basketboldaki istatistikler boyutunda bu cok tartisilir. bazi zor durumda verilen pasi asist yazarlarken bazilarini yazmazlar.

pasi vermen yeterli diyen arkadaslara gelsin bu: eger boyle oldugunu dusunuyorsaniz acin da bi asist kralligi yarislarina goz atin.
  • entrapmen  (31.05.12 01:36:13 ~ 01:38:12) 
yahu pası alman yeterli demek ne demektir yav. Asist golden bir önceki pas demektir yok pası aldın gittin 10 kişiyi çalımladın üstüne gidip ekmek arası yedin geldin golu attın asist sayalım pası atana. Oldu. Messi'ye atılan her pas asist sayılırdı o zaman adam gidip golu atıyo ne de olsa dimi. Hey Allah'ım. En fazla şuna izin verilir: Golü atan oyuncu asist pasını alıp sonra 2 3 adım attıktan sonra golu şutlarsa bu da asist sayılır.


  • ofbbjk  (31.05.12 01:58:37) 
@rony aynı şeyi söylüyorum hacı. Gol vuruşu öncesi alması gerek pası. Ya da bazı durumlarda top kontrolune göre topu önüne çekmesi yahut doğru ayağa alması ve vuruş açısını iyileştirmesi esnasında yaptığı ekstra hareketler ve buna bağlı olarak1&2 kişiyi oyundan düşürmesi de asisti bozmuyor.


  • skywalkeremre  (31.05.12 03:06:07 ~ 03:07:03) 
kabaca kuralı onun 5 adım. 5 adımdan fazlası, 1 adamdan fazla kişiye atılan çalım falan hepsi asist olmuyor. maç içinde dediğime dikkat edin yazmıyolar asist.


  • ayiadam  (31.05.12 12:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.