[]

Amerikan Vatandaşlığı

almak icin orda kac sene yasamak gerekiyor? ya da seneye bakmadan insanin kalitesine gore (profesor olmak vs.) normalden daha kisa surede de verilebiliyor mu?




 
verilebilir; ama ülkeye çok iyi hizmetlerin olması gerekir. profesör olmakla olmaz zannımca; ya harvard gibi bir okulda prof olman ya da alanında yeni bir şey fln bulman gerek.
genelde 5 yıl olur.

  • goldentitan  (31.05.12 00:35:21) 
ogrencilik sayiliyor mu bu 5 seneye?


  • gerard  (31.05.12 00:43:12) 
Green card aldiktan sonra 5 yil ABD'de yasaman, vergilerini vermen ve uslu durman lazim.

ABD vatandasi ile evlenirsen, 3 yil ABD'de yasaman, vergilerini vermen ve uslu durman yeterli oluyor.

Tabii "Ben nasil olsa vatandas oldum, bundan sonra azarim" gibi bir sey yok. Azanlarin, uslu durmayanlarin vatandasligini iptal ediyorlar.

Ogrenci vizesi veya baska bir vize ile gecirilen yillar sayilmiyor. Green card'li iken ogrenciysen o baska. O sayiliyor tabii.
  • compadrito  (31.05.12 01:11:32 ~ 01:14:09) 
peki calismaya baslayinca hemen green card mi veriliyor? verilmiyorsa green card ne zaman veriliyor?


  • gerard  (31.05.12 01:21:06) 
yasal olarak yani kacak olarak degil, calismaya baslaman icin, cesitli vizeler var. onlardan birine sahip olman lazim. genel olarak, ABD'de bir sirketin, seni ise almak uzere, avukata muracaat etmesi lazim. calisma vizen cikarsa, yasal olarak calismaya basliyorsun. her calisma vizesi sahibinin green card alabilmesi gibi bir imkan yok. mesela H1B vize aldin ki bu vize 3 yil surelidir, green card'a muracaat ettin, kartin cikmadi, vizeyi bir 3 sene daha uzatabiliyorsun. O 3 sene icerisinde de kartin cikmazsa, ABD'yi en az 2 seneligine terk etmen gerekiyor. yani yasal calisma hakkin sona ermis oluyor. ama bu surede, baska bir firmadan teklif aldin, onlar senin icin avukata muracaat ettiler ve vizen o firmaya gecti, sayac sifirlanir.

ozet gec pic mode on: cekilis sonucu green card almaya hak kazanmadiysan, olimpiyat sampiyonu, Nobel odullu yazar, Einstein gibi bir bilim adami degilsen, yani dunyada duyulmus bir is yapmadiysan, ya da cok cok nadir bulunan ve cok zor bir isi yapan, cok basarili bir adam degilsen, pat diye green card alma hadisesi yok. once calisma vizesi alman gerekiyor. her vize de green card'la sonlanmiyor. green card'la sonuclanan calisma vizeleri de, calismaya basladiktan sonra, 2 ile 6 yil arasinda degisen surelerde sonuclaniyor. daha dogru bir ifadeyle, calisma vizen varken, vizeyi aldigin tarihten iki sene veya alti sene sonraya kadar green card alabiliyorsun. butun bunlar genel esaslar, istisnalari mutlaka vardir.

(hani ozet geciyodun la, pic?!)
  • compadrito  (31.05.12 01:46:28 ~ 01:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.