[]

amerika vizesi (vol2)

sabah da sordum yanıtını alamadım. şimdi hacılar kardeşimin 5 yıllık f1 vizesi var. Geçen seneyi komple amerika'da geçirdi sonra geldi bu sene burda okuluna devam etti. Şimdi yazın 3 aylık yine gidecek. Uçak biletini filan aldık ama hiçbir dil kursuyla anlaşmadık. Bir dil kursuna kayıt yaptırsak onun belgesi yeterli mi Amerika'ya girmek için ya da hiç kayıt yaptırmasak girince yaptırırız diyebiliyor muyuz? (kusura bakmayın belki basit bi soru ama bilmiyor hıyar kardeşim)




 
5 yıllık f1 vizesi ne zaman sona eriyor? Halen gecerliyse, bir sorun olmadan girebilmesi lazim.

- Niye geldin?

- Dil kursuna yazilacam.

- Nerede kalacan? Oraya nasi gidecen? Hangi kursa yazilacan?

- Fesmekan kursu dusunuyorum,
  • compadrito  (30.05.12 15:38:34) 
@compadrito halen geçerli hocam

Nerde kalacan sorularını havaalanında mı soruyorlar? Şu tandığımın yanında kalacam derse sonradan orda kalmazsa problem olur mu?
  • aspo  (30.05.12 15:42:37) 
pasaport kontrolde oradaki adam duruma göre sana giriş izni veriyor. Yani 5 sene vizem var diye 5 sene kafana göre gidemiyorsun amerikaya.

Kapıda, senden belge isteyebilirler, nerede, hangi kurs, nerede kalacaksın, ne kadar diye. Çünkü o adamlar giriş süreni kapıda belirliyor. Aynı durumda kapından geri çevrilme riskin de var
  • bonjurkes  (30.05.12 15:47:32) 
hiçbir dil kursuyla anlaşmadık

anlasin o zaman. havaalani pasaport kontrolde, gostersin kagitlarini. sokakta yatacak degil ya bu hiyar, ille bi yerde kalacak. nerde kalacaksa, soyleyiversin bi zaamet.
  • compadrito  (30.05.12 15:57:08) 
dil kursuna burdan para göndersek onlar buraya belgeyi gönderir mi?


  • aspo  (30.05.12 16:00:27) 
onlar kabul veya kayit belgesini (adi her neyse iste) e-mail ile pdf olarak yollarlar, siz de yazicidan ciktisini alirsiniz.

daha olmadi, e-mail yazismalarinizin ciktisini alirsiniz, para makbuzunu yaniniza alirsiniz.

siz dedigime bakma, kardesin yani.
  • compadrito  (30.05.12 16:02:57 ~ 16:03:20) 
elinde I-20 belgesi olmadan amerikaya giriş yapamaz. f1 vizesi devam ediyorsa bir okula 100 dolar vererek I 20 Belgesi göndermelerini sağlayın


  • lepetitprince  (30.05.12 16:55:49) 
lepetitprince +1

elindeki turist vizesi degil, ogrenci vizesi. O vizeyle girebilmenin tek yolu da elinde yasal bir I-20 belgesi olmasi. O olmadan giderse aynen geri gelir.
  • please dont die  (30.05.12 19:03:35) 
f1 vizesiyle I-20 olmadan girmeye calisirsa aynen ucaga koyup geri gonderirler sakin kalkismasin..


  • jeanne hebuterne  (30.05.12 19:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.