[]

İslam'da Domuz Eti + Alkol + Zina Sorunsalı

Yıllar önce yurtdışında gittiğimiz bir burgercide verilen burger sparişi sonrasında; domuz eti olmasın benimkinde diyen kişinin önüne sipariş gelir...Sonra kendisi ulan bunun içinde domuz eti yok ama domuz eti kesmiş bıçakla kesilmiş dana eti ve aynı ızgara da pişmiş et bu..o yüzden yemiycem diyen bu şahıs...

çatır çatır içkisinide içmektedir, zinasınıda yapmaktadır yani sevişmektedir :D

Buna mutakip şu zamana kadar yaptığım gözlemler, okuduğum, izlediğim şeylere göre bu tür müslüman çok...adam her türlü haram şeyi yapıyor ama domuz etine gelince zinhar yemem haramdır diyor :D

Büyük bir markette bi yerde domuz eti satılsa olay olur, millet ordan bişey almaz ama aynı markette içki, condom falan satılır =P

Bu ne iştir bilader ya? yani domuz eti yemek daha bir günah mı? über ötesi bir günah mı? diğer haram şeyleri yapan bir şekilde affedilebilir ama domuz eti yemenin dönüşü yok mudur? direk cehennem falan mı?

Nedir bu olay ya, bu domuz etine olan müslüman hassaslığı nedir?
Ben şahsen domuz eti yemiyorum çünkü çirkin bir hayvan midem almıyor böyle deniz böceği, karides, ahtapot falan yemediğim gibi ama müslümanlara ne oluyor?

 
kültürel olarak alışık olmadığımız bir şey ve çevremizde de bunu normalleştirebilecek imkanlar yok çünkü %99 müslüman bir ülkeyiz.

alkol ve zina öyle değil. onların alternatifleri de yok. haliyle ömründe bayram namazına bile gitmemiş bir " müslüman " bile rahatça domuz eti yemeyebiliyor. çünkü domuz eti yememek kolay, alternatifindeki etleri tüketebiliyor vs.
  • repins  (29.05.12 21:48:14) 
burada krtik nokta haram olması değil, domuzun igrenme duygusunu tetiklemesi. bir çok ateist insan da domuz yemez. müslümanlıktan hristiyanliga bile geçse o domuzu yemez satılan yerden de alışveriş yapmaz. olay kabaca budur.


  • ground  (29.05.12 21:50:34 ~ 21:52:09) 
bahsettiğin kişinin bu 3 şeyi günah olarak gördüğünü düşünelim. o kişinin bu günahlardan ikisini işlemesi, üçüncüsünü de işlemesi gerektiğini göstermez. bir şeyin günah olduğunu bilerek yapmak farklıdır, günah olduğunu kabul etmemek farklıdır. bahsi geçen şeyler kulla yaratıcı arasındadır, kendisi düşünsün. ayrıca repins'in dediği gibi domuz etinin alternatifleri çok. bununda mutlaka etkisi vardır.

edit: islam'da diye sorduğun için böyle yanıt verdim. yoksa müslüman olmayan birisi sağlık sebepleriyle de tüketmeyebilir. hristiyan olup domuz etinden uzak duran çok sayıda arkadaşım var.

edit 2: aşağıda gelen cevaplar üzerine ikinci bir yazı yazmak istemedim o yüzden buraya ekleyeyim. müslümanım diyen birisine sen zina yapıyorsun müslüman değilsin diyemezsin. zina ya da alkol haram islam'da. işte alkol kullananın cezası şudur, zina yapanın cezası şudur diye de belirtilmiş ama bunun cezası dinden çıkmak değildir. ha gerçek müslüman değildir o ayrı. yine de milletin ne kadar müslüman olduğunu sorulamak bize düşmez. mileltin müslüman olup olmadığını sorgulamakta bize düşmez. kim nasıl isterse öyle yaşar bize ne. burada ayıplayacağımız bir kesim varsa o da dini kendine alet edip her türlü haltı yiyenlerdir.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (29.05.12 21:54:59 ~ 22:13:30) 
büyük marketlerde domuz eti satılmadığını kim söyledi ki? gayet satılıyor.


  • trinitrotoluen  (29.05.12 22:01:03) 
hikaye oluyor arkadaşım, hikaye. müslümanım diye hava basacak, o yüzden. içkinin alternatifi yok, zinanın da alternatifi yok. yapıyor onu. onu yaparken sorun yok. ama domuz yerine kuzu yiyor, çünkü çok müslüman, domuz yenir mi ulan günah o.

sen de bir ateist olarak domuz eti yersen, zina yaparsan falan ahlaksız şerefsiz oluyorsun. :)
  • der meister  (29.05.12 22:03:22) 
hocam olay biraz da bünyeyle alakalı ben ilk defa abd'de domuz eti yediğimde alışkın olmadığım için her yerimi sivilce basmıştı ve bi daha da yemedim. ayrıca kondomu sadece zina yapanlar kullanmıyor


  • mottoman  (29.05.12 22:35:05) 
normal bir insan aslında.
abartıyorsun sadece.
adam nefsine yenik düşmediği şeyi yapmıyor.
misal domuz eti yemiyor ki zaten iğrenç hayvan yenmez de onun yerine dana eti yiyor.
lakin içki içmeyip su içse aynı tadı alamaz yada kola içse.
sevişme ise evlilik olayı ile netlik kazanıyor ki adamın aklında evlenme olayı yok ise hali ile gene nefsine yenik düşüyor.
normal bir insan evladı yani.
niye abarttın bu kadar?
elinden geldiği kadarı ile birşey yapmaya çalışıyor.
domuz eti sadece haram.yasak.aynı içki gibi.
direk cehenemlik olay ise inkardır. allah'ı, kuran-ı kerim'i falan inkar etmek gibi..
  • ottoturk  (29.05.12 23:03:45) 
Domuz eti yemek islamda büyük günahlar arasında geçmekte, bu yüzden bende aynen o arkadaşınız gibi davranmaktayım. Büyütülecek bir mevzu değil.


  • beholderrulez  (29.05.12 23:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.