[]

Fotoğraf makinesi hafıza kartı almam lazım

Yeni aldığım sony fotoğraf makineme hafıza kartı almam lazım, 16 GB düşünüyorum. Hiç olmazsa bildiğiniz soruları cevaplarsanız çok memnun olurum, teşekkürler.

1- Hafıza kartım da sony olmalı mı?
2- Kaliteli bir video çekiminin 1 saniyelik boyutu 28 MB. Hafıza kartının da veri yazma hızı 28 MB/s'nin üstünde olması gerekiyor dimi?
3- SDHC ile SDXC arasındaki fark ne?
4- Nerden alsam uygun olur? Mediamarkt, bimeks, electro world???

tekrardan teşekkürler.

 
1. eğer sd kart kullanıyorsa marksının sony olmasına gerek yok. herhangi biri olur.
2. makine videoyu direkt karta yazmaz, kendi hafızasında tutar, kendi hafızası doldukça karta yazar. tıkandığı noktada videoyu keser zaten. o yüzden ne kadar hızlı kart, o kadar kesintisiz video.
4. en uygun fiyatlar inanılmaz ama hepsiburada.com'da. mağazalarda 30-35 lira istedikleri toshiba 8 gb class 4 sdhc hafıza kartını hepsiburada.com'dan 12 lira + kargo bedeline aldım.
  • kibritsuyu  (29.05.12 17:59:15) 
1. sony olması gerekmez hatta sdhc oluyor ise sandisc alın.
2. class 10 yazan veya extreme yazan sdhcler hd video işini görür.
4. istanbulda iseniz doğubanktan alın mediamarkt' ın yarı fiyatı olur.

bir de 16gb video için elzem değil ise almayın. çünkü hafıza kartları hiç olmadık yerde fotoğraflarınızı kaydetmeden, kaybetmenize sebebiyet verebilir. bir çekimde fotoğrafları 2 karta bölmeyi uygun görüyorum. böylelikle biri bozulsa bile fotoğrafların yarısı kurtulmuş olur. müşteriye mahçub olan çok fotoğrafçı var bu şekilde.

selamlar.
  • ohtararan  (29.05.12 18:12:23) 
videonuzun 1 saniyesinin boyutu 28 mb olamaz bence. dslr'larda 45 mbit bitrate ile yapılan full hd (1080) ve progressive videoların bile saniyesi 5.5 mb dakikası da ortalama 330 mb. sizin dediğiniz makinenin bit ratenin en az 229 mbit olması gerekir ki böyle bir video kaydedici cihaz yok. (yani en azından amatör piyasada)

sizin class 10 kart almanıza bence gerek yok. fotoğraf makinenizin modelini söylerseniz size en uygun class değerini veririz. zaten 4-6 ve 10 var piyasada. boş yere makinenizin belki de yarı değeri kadar class 10 karta yatırım yapmayın. (tabi makine dslr değilse. ama dslr ise o zaman tercih sizin demekle birlikte yine de sizin 1 saniyesi 28 mb hesabınızın yanlış olduğuna yüzde yüz eminim.)
  • ben smyrna  (29.05.12 18:51:40) 
Makine sony dsc-hx200v
Hafiza kartim olmadigi icin makinenin ayarlarinda gordugumu soyledim ben. AVCHD 1920x1080 60i formatta...

  • aguilas negras  (29.05.12 19:59:23) 
Video Mode : AVCHD 60i:28M yazıyor. bu 28 mb değil 28 mbits
bluray'in max bitrate'i 40 ama bir çok film vs 28 mbits ile yayınlanıyor.

i.imgur.com

ancak şu var ki (class 10 ile ilgili bir açıklama görmediğim için bu uyarıyı yapayım) ingilizce kılavıza sayfa 19'da kart seçimi konusundaki tabloda hd video kaydı için sadece memory stick pro duo hatta mark 2 öneriyor. bu bana sanki diğer kartlarla çalışmaz izlenimi verdi. denemeden bilemem tabi.
  • ben smyrna  (29.05.12 21:22:35) 
3.79 mb saniye hesabı çıkıyor avchd 28m (ps) için. yani class 4 ile bile hd video çekilir gibi görünüyor. en iyisi bi class 4 kart ile deneyhin. heryerde var zaten. olmadı iyi kart alırsınız.


  • ben smyrna  (29.05.12 21:24:08 ~ 21:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.