[]

Kıbrıs hakkında sorular

müsadenizle maddeler halinde sormak istiyorum, düzenli olması için. Kıbrıs cahiliyim, öğrenmek istiyorum

1) Neresi türk neresi rum? Yoksa her şehrinde aynı oranda mı yaşıyorlar? Sadece kuzeyde mi türkler var yoksa her yerde mi? Hangi şehirleri türk hangileri rum? Türk rum ilişkileri nasıl? Arkadaşlar mı? Komşu ziyaretleri yapıyorlar mı? Oradaki türkler rumca bilirler mi? Rum ve yunan aynı şey mi?
2) Adada istediğimiz yere pasaportsuz gidebilir miyiz? Peki ya yeşil pasaportumuz varsa?
3) Türkiyede kumar yasak. Kıbrısta nerelerde kumar yasak değil? Kumar otellerde mi oynanıyor. 20 yaşındayım gidip oynayabilir miyim? Aklıma Las Vegas gibi bir ortam geliyor, tam olarak nasıl bir kumar ortamı var?
4) tatil için iyi bir yer mi? Denizlerinde yüzülür mü? En gözde tatil şehri neresidir?
5) Ulaşım nasıl araba lazım mı? (şehirler arası ve şehir içi için)
6) Eğlenmek için ne yapılır, gece hayatı nasıldır?
7) kızları güzel mi?

 
adanın güneyi rumlara ait bi türk olarak oraya geçemiyosun. yeşil pasaport olması bi şey ifade etmiyo.
3-20 yaşındaysan oynuyamazsın sınır 22 ydi sanırım ya da 21.
4-türkiye dekiler cok daha güzel sahilleri var. girne de oteller fazla ama magosa da güzel.
5-araba olsa iyi olur onun dışında taksi. toplu taşıma şehirler arası günde 3-4 sefer falan var.
6-otellerin gece klupleri var ayrı yerlerde var.
  • rurouni  (29.05.12 17:06:31) 
yaşınız 20 imiş, kıbrısta kumarhane olduğunu biliyorsunuz. ama KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, ve GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ isimlerini duymadığınız için mi sordunuz bu ilk soruyu?

merakımdan sordum, yanlış anlamayın :)
  • fuel oil  (29.05.12 17:09:57 ~ 17:10:47) 
kuzey türk, güney rum.

tc vatandaşıysan sadece kuzeye girebilirsin. tcden pasaportla çıkarsan, yurtdışı çıkış harcı ödemen gerekiyor, kimlikle çıkarsan bişey olmuyor. kapalı maraş yeşil pasaportun olsa bile yine kapalı.

kumarhaneler var. 21 yaş sınırı var sanıyorum ama emin değilim.

girne ve magosa.

araba kesinlikle lazım, normal zamanda toplu taşıma bulman zor, bulsan da pahalı oluyor. akşam 5ten sonra bulman imkansız gibi bir şey.
  • inheritance  (29.05.12 17:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.