[]

aranızda psikoloğa giden var mı?

kendinizden örnekler verebilir misiniz? "şu şu sebepten dolayı gittim çok faydasını gördüm" ya da "şu sebepten gittim ama pek faydası olmadı" gibilerinden.Bu ilk sorumdu.
İkincisi kendisini "ancak psikoloğa gidersem problemlerim çözülür." diye şartlamış bir insan (eğer mümkünse) çözümü kendisi bulabilir mi? sorunu psikoloğa gitmeden çözeceğine kendisini nasıl inandırabilir?



 
Psikoloğa değilde psikiyatriye gitmiştim. Adam yaklaşık 1 saat falan sizi dinliyor. İsterseniz konuşmayın ne biçim bir eğitim aldıysa ağzınızdan lafı alıyor. Daha sonra %90 ihtimalle antidepresan veriyor. Kullandığınız süre boyunca kafanız hafif güzel oluyor. Kendinizi rahatlamış hissediyorsunuz ve kilo alıyorsunuz. İlacı bıraktığınızda birkaç ay sonra yine aynı terane başlıyor. Yani alkolden farkı yok.


  • dalak cemal  (28.05.12 20:08:39) 
çocukken gitmiştim önce söz verdi aramızda kalıcak diye sonra ne anlattıysam babama anlatmıştı piç =(


  • exist is pretty  (28.05.12 20:16:58) 
1. gittim test gibi bir şey yapıp tanı koyup psikiyatriye sevk etti, standart anti-depresan filan derken nörolojiye sevkle sonlandı maceram.
2. olmaz öyle şey, profesyonel destek almadan temel sorunu bile bulmak imkansız kendi kendine.

  • lunedor  (28.05.12 20:20:09) 
ağır depresyon yaşadığım bir zamanda önce psikiyatriste gittim, ilk seansta anti-depresan almamın faydası olacağını söyledi. ilaç kullanmak istemediğim için psikoloğa gittim, ilk seanstan sonra birkaç farklı kişiyle dertleşip fikirlerinden faydalanarak aynı sonucu alabileceğimi farkettim. psikologla konuşmak yerine arkadaşlarımla konuştum, anti-depresan yerine sigaraya başladım ve bir süre sonra depresyon falan kalmadı. sigara içmeni tavsiye etmiyorum tabi, spora başlasan da aynı etkiyi yaratırsın bünyede..


  • shirou  (28.05.12 20:20:23) 
Farkındalık için gidiyorum ve faydasını görüyorum. Farkındalık derken elbet kendim ve hayatım üzerine.
Psikolog çözüm bulmaz, yol gösterir.
Psikiyatr çok iyi olmadığı sürece çok dinlemez ve antidepresan yazar yollar, önce psikolog, o uygun görürse psikiyatr...
  • loralynn  (28.05.12 20:24:05) 
ağır depresyon geçirdiğim bir dönem gitmiştim. baya gittik geldik, annem babam ben filan seanslara girdik. bi halta yaramadı, birkaç kutu hap verdi. onlar da moron yapmıştı o dönem beni.kısacası hiç verim alamadım.ama kendi sorunlarımı kendim çözmesini, depresyona girip kendimi heder etmek yerine aktif ve güçlü durabilmeyi öğrendim. bana cok fasa fiso geliyor şimdi psikolog olayları.


  • manifeste  (28.05.12 20:30:39 ~ 20:34:54) 
öss döneminde iyice tavan yapan ölüm korkusu, panik ataklar için gittim.

psikolog 1bucuk saate yakın seans yapıyordu ayda 1. annemle ikimizi aynı anda alıyordu. 6 ay kadar gittim. sonra şehir değiştirince bırakmam gerekti. muhteşem bir adamdı. o zamandan beri çok nadiren panik tak geçirdim. ama uzun süreli terapiye ihtiyacım varmış.
  • goldentitan  (28.05.12 20:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.