[]

facebook'ta bunları nasıl yaparım?

face'te o kadar yenilik oldu herşey o kadar karmaışlaştı ki takip edemiorum artık arkadaşlar:(

sorum şu: benim face'te 4 tane fotoğraf albümüm var. şimdi beni biri eklemiş, ben de onu ekleyeceğim ama bu albümlerden 2 tanesini görmesini asla istemiyorum bunu nasıl yaparım?

ikinci soru: "şuküfe xyz kafesindeydi", "necmettin inönü stadındaydı" vb. yer belirten şeyleri nasıl yapabilirim? denedim ama bitürlü beceremedim:(

yardım için şimdiden tşk.ler.

 
yeni bir grup yaratabilirsiniz, mesela "gıcıklar" diye. Albüm ayarlarından "gıcıklar" grubu üyeleri bu albümü göremez yapıyorsunuz.

Arkadaşınızı eklerken "gıcıklar" grubunu seçiyorsunuz, ve böylece orayı göremiyor.

2-) foursquare kullanıyor insnalar, ya da cep telefonundan facebook places ile checkin yaparsan çıkıyor
  • bonjurkes  (28.05.12 17:00:27) 
1-Tek kişiyi de engelleyebilirsiniz.Albüme girin üsteki çarka benzer ayarlar sekmesine tıklayın,özel konumunu seçin orada engellemesini istediğiniz kişinin adını yazın.

Ama önce arkadaşınız olması lazım.

2-Ne düşünüyorsun ? yazan yere tıkla hemen altta arkadaş+ ve su damlası benzeri bişi var o su damlası yere bas, neredeysen yaz. altta da çıkıyor zaten bir çok yer.
  • neo  (28.05.12 17:18:11) 
1- arkadaş grubu oluşturmanız yine böyle bir arkadaşlık isteğinde uğraşmanızı gerektirmeyecektir. yani gıcıklar +1
fakat albümün ayarlarına girip (bu da dişli şeklinde oluyor muhtelif yerlerde) ordan görmesini istediğiniz veya istemediğiniz kişileri ayarlayabiliyorsunuz. grup da olabilir, kişi de. yani tek kişiyi de engelleyebiliyorsunuz.
sonra view as/başkasının gözünden gör deyip bakın bakalım ne görüyor...

2- cep telefonunda başka bi yolu var mı bilmiyorum. ama cep telefonuna foursuare yükleyebilirsiniz bunun için. sonrasını çözersiniz zaten yavaş yavaş...
bir de yine cep telefonunda places app. var. ordan da checkin yapabiliyorsunuz.

status filan yazarken de konum çıkabiliyor galiba ama onu pek bilmiyorum..
  • supergirl  (28.05.12 17:20:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.