[]

Bursa soruları

- İdobüs ile ulaşıyorum. Güzelyalı dediğimiz yer esasında Mudanya mıdır? Akşama kadar Mudanya'da ne yapılır? Nerede yemek yenir?

- Görükle'de kalsam ulaşım zor olur mu benim için? (nereye ulaşacağım konusunda bir fikrim yok, şehir merkezi diyebiliriz)
*hayır ise akşam orada ne yapılır?
*evet ise nerede kalayım? 2 gece kalacağım, gecelik max 100-150 verebilirim.

- Akşam yemeği çok önemli, bütçe sınırlaması olmadan nerede yemek yememi önerirsiniz? Tek kriter lezzetli olması.

- 1 gün Mudanya'da dolanmayı planladım, 1.5 günüm daha var onlarda ne yapayım? Buçuk günü tarihi yerlere ayırabilirim.

Tüm öneriler için teşekkürler.

 
gelme... napacaksın burada?

görükle uzak sayılır aslında ama metro gitti sanırım oralara. emin de değilim.

mudanyada balık ürünü ve rakı takılabilirsin.
bursa içerisine girersen de iskender ye. sabah tahinli pide ye!

kestane şekeri ye. müzeler var oraları gezebilirsin. camileri gez.

başka da yapacak bir şey yok.
  • gominist redar  (28.05.12 16:55:52) 
Güzelyalı bursaya mudanyadan azcık daha yakın bir yer, hemen yanyana, ikisinin arasında ulaşım kolay olmalı diye düşünüyorum, hatta yürünür bile galiba.

Görükle heryere iki vesaittir yalnız ona göre. Metro en yakın ünversiteye kadar var. görükleden otobüs veya minübüse binmen üniversiteye veya küçük sanayiye gitmen, ordan sonra tekrar metroya ya da otobüse binme gerekir.

Bursa merkez otel dolu ama nasıldır fiyatlar falan bilemem, çoğunun internet sayfası var bizzat sorabilirsin. Mudanya da kalmak için güzel bir yer aslında. Ama orda da fiyatlar nasıldır bilemem. Mudanyadan merkeze gelmek de iki vesaittir bu arada. Mudanyadan metro istasyonuna, ordan da metroya şeklinde.

Bursada çekirge caddesinden kaptırsan yeşile kadar yürürsün, baya hoş olabilir, ben yaparım arada :)
Yenecek en iyi şey de İskender herhalde.Gerçi ağır o bana ama çoğu insan seviyor. Ben bir de şehri safa diye bir yer var orayı seviyorum, heykelde bir binanın en üst katında, bir tarafta dağ bir tarafta bursa manzarası eşliğinde yemek yersin, hele hava da güzel olursa müthiş olur.

Bir de teleferik var aslında. O da güzel bir deneyim, deneyebilirsin. Ona da heykelden teleferik otobüsüne binerek iki vesaitle ulaşıyorsun. Teleferiklen çıktığın dağın tepesinde de et lokantaları var bu arada, nasıldırlar bilemem oralarda hiç yemedim ama o da bir seçenektir.
  • hoporlor  (28.05.12 17:37:24) 
güzelyalıdan yada mudanya (arası 2 km) her 15 dk da bursa merkezine dogru araçlar geliyor yaklaşık 25 dk da metro aktarmasına bırakıyorlar oradanda 20 dk da bursanın yarısına ulaşabilirsin.
mudanyada akşam ne yaparsın yanında biri varsa rakı balık mekanıdır orası onun haricinde pek birşey yapamazsın en fazla sahilde 2 tur atıp canın sıkılır kafa dinleyecegim dersen bir nebze

görükleye ulaşım çok rahat metro var oradan merkez diye tabir ettiğimiz yere yani orada arkadaşın var ise orada kal bence sıkıntı şey etme kolay ulaşım oradan.
yemek yemelik mekanlar listesi (kendimce)
-uludağ kebapçısı (eski dükkan ama saat 6 dan önce gitmen şart yoksa kalmaz) iskender salla iskenderin iskenderini en kralı orasıdır tavsiyem bol etli olanı aksini söyleyenle kavga ederim
-küçük saray yada kapalı çarşıya gitmeden bir yer var orada pideli köfte küçük sarayında timurtaş denen yerde heykele giderken ki mekanında
-bursayı bilen birisi varsa yanında olacak fethiyede susurluk kokoreç (böylemi yazılıyordu la) kokoreç yemelisin
-kat 3 diye bir mekanlar var bursada 2 tane (bir çok kişi bilir yerini) alkollü mekan oranın yemekleri enfestir.
-ara sokaklarda gördüğün pidecilerin birine girip cantık ye lüks yer olmasın kenarını ince tut diye de tebihle ama
-mantı ve çiğ börek (böyle olmadıgına eminim ama anladın) yemek istersen kükürtlü caddesinin sonunda osmanlı mantıcısı var oradan yemelisin
-pideli köfte için kayhan çarşısında kayhan pideli köfte diye mekanda da yiyebilirsin
-çorba içeceksen tarif edeyim yerin adını bilmiyorum bende çünkü heykel denen bölgeden düm düz cadde üzerinden aşşagıya sallan birtane köprünün üzerinden geçeceksin orayı geçtikten sonra ileride bir tane benzinlik göreceksin sağda onun hemen yanında ki ufak sokak gidiyor onun başında sarhoş çorbacısı sıfatlı dükkanda bol tereyağlı mercimek içmelisin (şiddetle tavsiye ederim
-klasik olacak arap şükrüde herhangi bir mekana oturup rakı balık yada rakı meze yada artık ne içersen içmelisin mekan önermeyecegim zaten heryeri nerdeyse balıkçı reşat satın aldı.
-imkan bulursan çalı köyüne gidip (görükleye yakın) "çalı et mangal" da gördügün herşeyi yiyebilirsin (bu da şiddetle tavsiye)
son olarak da
- kahvaltı için eker (bildiğin süt markası olan) gidebilirsin yeride izmir yolunda karfurun karşısında metro istasyonun hemen yakını ama 11den önce orada olmalsın yoksa ana baba günü gibi olabiliyor bazen birde arka taraftaki masalara geç orasıda sakin oluyor.
- gece mekana gitmek istersen çarşamba ve cumartesi hayal kahvesinde bakkal diye bir grup çıkıyor (harbiden bakkal müziği yapıyorlar) onları dinleyebilirsin
-salı perşembe günleri heykel lemanda sürreyya diye biri çıkıyor onu dinleyebilirsin hatta yaklaşıp onun kulagına stingden birşey söylemesini rica et
iyi eğlenceler.. zor olacak ama :)
  • exodia  (28.05.12 18:02:39) 
@hoporlor e katılıyor çekirgeden yürüyebilirsin ki bende kükürtlü caddesinden yapıyorum onu genelde hatta rota vereyim kükürtlü ısıklarından sonra muradiye bayırından çıkıp o radan tophane yolundan pınarbaşı (dikkat oralar tahlikeli olabilir) maksem oradan temenyeri oradan ipekçilik bayırından yeşil oradan emir sultan (not geçecegin bazı yerler serseriler ve dinciler oalcatır çok söyleneneleri duyma birde bursa çok bayırlı yerdir yorulacaksındır dinlene dinlene git)


  • exodia  (28.05.12 18:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.