[]

burnumuz kokuya neden alışıyor?

daha doğrusu burnumuz neden kokuyu daha fazla almak istemiyor? buna engel olan nedir?

kendi parfümümüz bir zaman sonra bize kokmaz, neden? koku reseptörleri başka bir kokuyu alabilmek için mi bunu egale eder?

madem koku güzel, neden almamaya çalışıyor? ya da uyuşturuyor orayı?

evrimdeki yeri nedir?

teşekkürler.

 
bildiğim kadarıyla, yoruluyor, burun kokuyu nalmak için çok çok fazla çalışıyor, dolayısıyla kolayca yoruluyor.


  • hewit  (28.05.12 14:05:22) 
ben jagler black kullanıyorum genelde parfüm olarak, ve kokmadığı için sinirlenip yarısını boca ediyorum... benim burnum alıştığı için mi koku almıyorum acaba? siz böyle deyince merak ettim.

hangi parfümü kullanırsam kullanayım aynı şey, deli oluyorum. birisi karşıdan gelirken yanımdan geçince güzel bi koku duysun istiyorum ama yok, kendim bile alamıyorum kokuyu.
  • der meister  (28.05.12 14:17:18) 
burundaki reseptörler en kolay yorulan reseptörler. bu sebeple uzun vadede tırtlıyorlar.


  • repentance  (28.05.12 14:36:33) 
al, aşırı uyarılma ileilgili bir konu. aşırı uyarılan duyu organları hassasiyetini yitiriyor.


  • ground  (28.05.12 15:36:18) 
kapatana kadar bilgisayarın sesini farketmezsin mesela, veya bütün gün olan araba minibüs vs gürültüsü olan cadde yanında oturuyorsan gece sessizliğinden sonra sabah erken saatteki gürültüyü farkedersin sadece. koku da aynı şekilde, sürekli olan şeyin artık farkında olduğumuzdan ve bir tehlike veya yarar çıkmadığından başka şeyleri tespit edebilmek, sinirleri yormamak, beyni yormamak açısından o algıyı görmezden geliyor beyin. otizmli çocuklarda bu algı kapatmada zorlandığı için en ufak kötü koku, biraz kalabalık ortam gürültüsü falan birkaç dakika içinde dayanılmaz hale geliyor, eğitimle ve zamanla öğrenebiliyorlar. yani bu algılar kapatılmazsa hepimiz delirebiliriz.


  • r_u_h  (28.05.12 16:37:53) 
tekrar eden algılar ihmal edilir. bunun en ilginç kısım görme'dir, tekrar olgusunu bastırmak için göz sinirleri etrafındaki kaslar saniyede yaklasık 50 defa kasılır diye okumuştum.


  • spankenstein  (28.05.12 22:02:53) 
  • duk leto  (09.06.12 00:09:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.