[]

Akciğerlerimiz

merhaba,

geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım 65 yaşındaki babasının ki bu bey 40 yıldır sigara kullanıcısı imiş, Akciğerlerinin artık 1/3'lük kısmını kaybettiğini kullanılmaz hale geldiğini söylmiş doktorlar.

tiryakiliğe devam ederse el, parmak, ayak kesimi yada dolaylı olarak kanser türlerinden birisi yada nefes, kalp, damar sorunlarından birisi ile ciddi derecede problem yaşayacağını söylemişler adamcağıza.

kendim de on yıldır tiryakiyim ve el ayak uyuşmaları bilhassa sol tarafımda sebepsiz ağrılar ,çene kaslarımda durduk yere kasılmalar, kalbime saplanan çeşitli ağrılar, ereksiyon olamama, halsizlik sebebi ile sigaraya mola verdim.

fakat Akciğerlerimizin kendini yenileyememesi ne derece doğru, mesela şu an ben Akciğerlerimin 1/6 sını kaybetmiş ve artık geri kazanamazmıyım, hani hep spor yaparız sigaranın etkisinden kurtuluruz derdik maalesef ki şu an anlıyorum ki spor filan lafta mı ? Bu sigaranın etkilerini geri çekecek bir yol yok mu ? Hatta spor sigara içen kişilerde artı riskler dahi oluşturabiliyormuş kalp krizi, spazm filan gibi ne dersiniz ?

iyi günler.

 
karaciğer kendini yeniliyor ama akciğerde bu olay yok sanırsam.


  • ground  (28.05.12 09:29:42) 
sırtının sol tarafı,sol koltuk altın ve çevresi ileçene kısmındaki ağrılar,kasılmalar kalp krizi belirtisi. yani rahat,hazzroll dikkaaaat geliyor kalp krizi :)

sigarayı bırak ve su iç aga.
günde temiz 2 litre su iç.
birde temiz hava.
bu saatten sonra bu pekler seni.
he tuz,şeker,alkol vs oranını da düşürmeli.
  • ottoturk  (28.05.12 09:32:40) 
günde bir paket iciyorum 10 yıldır ve şu an masada otururken dahi sanki bir el gırtlağımı sıkıyor nefes alamıyorum, Arkadaşım KOAH diye bir şey olabilir dedi muayeneye gidicem.

evet bıraktım artık verdiği zarar...
  • kulustur  (28.05.12 09:35:38) 
babam 35 yaşında doktora gitmiş. sene 1975. günde iki paket maltepe içerdi hatırlarım.
rahmetli doktor muayeneden sonra oh. oh. helva zamanı geliyor demiş. o gün bırakmış peder sigarayı. 37 sene sonra, 72 yaşında sağlığı maaşallah bomba.

Nereye geleceğim. Doktora gitme sebebi seninkiler ile neredeyse aynı şikayetlerdi. bırakınca durumu da ortada.

yani, derhal sıgarayı bırak ve yaşamaya başla lütfen.
  • trocero  (28.05.12 09:46:55) 
6 yıl sigara içtim. günde 1 paket boyutunda değildi ama düzensiz olarak bazen az bazen çok içerdim. 4 yıl önce bıraktım. canım hiç çekmedi. sigara pişmanlıktır. :)

şunu diyeceğim, şu anda sigara içmek son derece mantıksız geliyor bana. herkes kendini keyif alıyorum diye kandırıyor. bence çok saçma. neresinden bakarsan bak olumsuz.
  • himmet dayi  (28.05.12 10:27:40) 
bıraktıktan 10 yıl sonra sigara içmemiş biriyle aynı (ki aynı değil aslında ama işi gören diyelim) akciğere sahip olursunuz.

akciğer kanseri işin sadece 1 boyutu. hepimiz biliyoruz ne kadar zararlı olduğu ve içmememiz gerektiğini ama yakınımızın başına gelince fark ediyoruz belki de.

kısacası umut var sizin için.
  • la noix  (28.05.12 12:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.