[]

Yemeksepeti.com'a nasıl üye işyeri olunur

sorum saçma olacak belki ama yemek sepetinde şehirlerarası ev yemekleri gönderimi yapan restoranlar gördüm. bende anneme, yengeme yaptırsam bende yollasam yemeksepeti kabul eder mi bunu. yoksa buna dair ne yapmak gerek. belki çok saçma ama merak ettim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?




 
restoranınızı kaydedeceksiniz restoran ekle menüsünden. sonra onlar sizinle temasa geçiyor zaten.

ama resmi bir işyeri olmanız lazım.
  • historien  (28.05.12 00:20:18) 
resmi işyeri olmak haricinde bir de üyelik bedeli ve her siparişte komisyon var sanirim.


  • skywalkeremre  (28.05.12 00:22:11) 
peki şirket olabilmek için illa bir mekan mı kiralamak lazım? evden iş yapıyoruz deyip vergi ödeyerek yapılamaz mı mesela?


  • onursensoz  (28.05.12 00:22:54) 
o şekilde kabul edeceklerini sanmıyorum. hiç görmedim/duymadım.


  • hope ender  (28.05.12 00:33:08) 
yapilir ama musterisini yari yolda birakmak istemeyen bir firma oldugundan yemeksepeti, oyle boyle sizden belirli baska seyler isteyebilir. ornegin en azindan belli bir suredir faaliyette olmak gibi.


  • entrapmen  (28.05.12 00:45:01) 
öncelikle yemeksepeti.com 'daki online formu kullanarak ya da telefonla onlara ulaşıp kayıt yaptırıyorsunuz.

yaklaşık 1 hafta sonrasına bir görüşme ayarlayacaklar ve vergi levhanız ile kaşenizi isteyecekler. şirket olmanız önemli, hatta tek şartları. yeni açmış olabilirsiniz ya da 20 yıldır o şirketin sahibi olmanız farketmiyor, sadece vergi dairesine kayıtlı bir şirket olmanız yeterli.

elemanları geldiğinde tek yapacağı şey vergi levhanızı görmek ve sözleşme imzalamak. sözleşme dediysek hiç öyle ağır şartları olan bir şey aklınıza gelmesin. 2 sayfalık bir şey. bir de sizden 150 usd depozito isteyecekler. üyelikten çıkarken geri alabiliyorsunuz bu depozitoyu. ayrıca o gün restoranınızın menüsünü de gelen görevliye ya elden ya da mail yoluyla göndermeniz gerekiyor. yaklaşık 1 hafta da bu işlem sürüyor ve toplam 2 haftada üyeliğiniz başarılı bir şekilde başlatılıyor.

çalışma şartları olarak da sürekli internete bağlı bir bilgisayarınız olması yeterli. 'güvercin' adında bir program kuruyorlar bilgisayarınıza ve dükkanınız açık olduğu sürece bu program açık kalmalı. aylık ya da yıllık herhangi bir aidat, ödeme yok. sadece aldığınız sipariş üzerinden %10 bir kesinti yapıyorlar. bunu da ay sonunda size fatura ediyorlar ve peşin olarak en geç ayın 5. gününe kadar ödemenizi bekliyorlar. ödeme yapmazsanız dükkanınızın sayfasını yemeksepeti.com 'da kapatıyorlar.

sizin bu işi bir dükkanda yapmanıza gerek yok ama bir şirket kurmanız gerekli. vergi levhanız, kaşeniz, 150 usdniz, sürekli internete bağlı bir bilgisayarınız varsa tamamdır bu iş.
  • zenciarkadas  (28.05.12 01:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.