[]

kıyma bozulmuş mudur?

1. gün, akşam yaparım dedim o yüzden buzluğa değil normal bölüme koydum yapamadım, yarın yaparım (2. gün yaparım yani) dedim yine buzluğa koymadım, yine yapamadım. bugün oldu işte (3. gün), şimdi buzluğa koysam olur mu? yarın yaparım inşallah :)




 
2 3 günde bozulmaz öyle merak etme
ama buzluğa da koyma bu saatten sonra bence
üsenme pisir aaa
  • neira  (27.05.12 17:17:38) 
kardeşime sordum, rahat olsun dedi, dolap bozuk değilse sıkıntı yokmuş.


  • bulmasi gercekten zor  (27.05.12 17:17:48) 
dolap çok sıkça açılıp kapanmıyorsa ve sağlam çalışıyorsa 3 günde bozulmaz. ama bundan sonra da fazla bekletme, bugün yemeği yap mutlaka. yaptıktan sonra birkaç gün daha dayanır buzdolabında.


  • cakabo  (27.05.12 17:27:30) 
bozulmamıştır ama tekrar buzluğa koyma derim. Hani tam bilmiyorum nelerde geçerli ama "çözünen şeyleri tekrar dondurmayın bakteri ürer" lafından yola çıkarak böyle diyorum.


  • rodriguez2  (27.05.12 17:28:38) 
buzluğa koyma artık..Kıymayı kavurup o şekilde buzdolabında haftalarca saklayabilirsiniz.Bir dahaki sefere aklınızda bulunsun :)


  • ladybug  (27.05.12 17:30:36) 
Kıymayı yemekte kullansanız da nasıl olsa kavuracaksınız. O yüzden şimdi kavurup öyle koyun dolaba, o zaman birkaç gün daha dolapta bir şey olmaz. Ama çiğ olarak durmaya devam ederse kesin bozulur.


  • marcelle  (27.05.12 17:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.