[]

sen çok mu kürtaj yaptırdın

bu cümle hukuksal olarak nasıl bir konumdadır, birisine bunu sorup ceza almayabilir miyiz. ben sadece merak ettim diyip kurtulabilir miyiz?
Türkiye`de hukuğu elinde bulunduran zümreye yakınsan, adalet terazisi hep senin tarafında ağır basar, bunu biliyoruz ama genel kurallar ne söyler onu merak ediyorum?



 
şimdi hukukçu değilim aslen de ben soruyu anlamadım tam o nedenle şey ettim
niye hukuksal bir durum olacak kürtaj mı yaptırdın demekle onu çözemedim?
başbakan kürtaj = uludere dediği için mi
ya da evli olmayan birisine söylüyorsun da evlilik dışı ilişki ithamı olduğu için mi? (bu ithamın hukuksal bir boyutu var mı bir fikrim yok)
  • niye ama  (27.05.12 12:04:40) 
"valideniz evlenmeden önce bütün mahalle ile birlikte olduğundan dolayı mı siz böyle oldunuz?"
"poponuza çok fazla merdane soktuğunuzdan dolayı mı böyle düşünüyorsunuz?"
vs
gibi şeyleri sorabilir miyiz bu söz sahibine? sınırları nedir yani bunun? merak ettiğim konu budur.
  • s man chen  (27.05.12 12:11:29) 
cımbızlama yontemı hukuken kullanılabilir bir yol değildir. ve takdir edersiniz ki her ifade yer aldığı konuşma içerisinde bir hüküm doğurur.

yani bu soruyu jinekoloğun bekleme odasında muhabbet ettiğin kadına sormak ayrıdır, birisini incitmek / hakeret amaçlı retorik olarak sormak ayrı.
  • desidire  (27.05.12 12:18:22) 
devamında gelen sözlerle bütün olarak yorumlanmalı tek başına herhangi bi cezai boyutu yahut hakaret vasfı olamaz öte yandan evlilik dışı ilişki suç değildir evlilik dışı hamilelik de değildir kürtaj da kanunun öngördüğü sürelere kadar yasaldır ve öyle de kalmalıdır


  • isimmisimyok  (27.05.12 12:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.