[]

Burun tıkanıklığı

Uzun zamandır burun tıkanıklığından şikayetçiyim. Tıkanıklık burun etlerinin alerjik olarak büyümesi sonucu oluşmakta. Bu alerjiyi birçok şey tetiklediği için tıkanıklık da sürekli oluşmakta. Doktora gittim ve "Radyo Frekans" denen basit bir operasyonla problemin çözülebileceğini söyledi. Bu ameliyatı olan ya da bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Uzun vadede herhangi yan etkisi olur mu bu ameliyatın?
Teşekkürler.



 
o teknigi ilk kez duyuyorum ama geniz eti buyuklugu bende de var. Ben haziranda ameliyat olacagm. Geniz etleri alınacak cok zor bi durum bilirım.
Su sıralar burun bandı aldım breat rıght diye biseydi sanırım markası geceleri kullanmalık cok farkediyo gercekten

  • raskolnikov2  (27.05.12 11:01:51) 
dr a tek bir soru sor sonra operasyon falan olcaksan yine ol. "operasyondan sonra tekrar aynı şikayeti yaşamayacağımın garantisi nedir?" çünkü operasyon sonrası yeniden nüks etme olayı olabiliyor.


  • rentts  (27.05.12 11:24:59) 
benim olduğum ameliyat. 3 sene önce oldum ama 1-2 ay gibi kısa bir süre sonra tekrarladı. burun etlerini yakıyorlar. basit bir ameliyat. ama bilmiyorum herkeste aynı olmayabilir. belki senin sorununu çözebilir. şuan hala iliadin kullanıyorum malesef. kemik eğriliği var bide.


  • geberix  (27.05.12 12:13:47) 
ben oldum o ameliyatı.
küçük yaşta düşme sonucu burnum kırılmış, yamuk kaynamış, kıkırdak da sorunlu gelişmiş vs. bu durum nefes kanallarını daraltıp nefes problemi oluşturduğundan konkalarımın (burun eti) biri (bir tarafın en altta olanı) oldukça irileşmiş, diğerleri de tombullaşmış (normalde sönük, böyle kuru üzüm gibi olmaları gerekiyor). ben bu kapsamda, kemik hariç, kıkırdak düzeltilmesi+konka ameliyatı geçirdim. kıkırdak kısmı seni ilgilendirmiyor, konkaya geçeyim.
bahsettiğim balon gibi şişmiş olan konka, başka çaresi olmadığından kesilerek küçültüldü. diğerleri ise rf ile küçültüldü.
uzun vadede yan etkisi olur mu, doktor bu konuda birşey söylemedi. benim durumumda kemikte halen sorun bulunduğundan ve nefesim çok net açılmadığından, sorunlu tarafın zaman içinde tekrar şişebileceğin tahmin ediyorum. senin de alerji gibi sürekli bir kaynağın olduğundan, senin için de bu olayın tekrarlaması beklenir herhalde. ancak o aradaki süre için başka çaren var mıdır bilmiyorum, yani rahatlamak istiyorsan mecburen olmalısın sanki.
sağlıklı bir bilgi değil ama duymuşken şunu aktarayım. şarkıcı ceylan'ı bilirsin, sayısız burun ameliyatı geçirmiş, burnu yok gibi. burunla bu kadar oynanınca nefeste ciddi problemler yaşanıyor. bir programda demişti ki, bu ameliyatlar sonucu oluşan nefes alma problemini gidermek için ayda bir konkalarını yaktırıyormuş (rf tedavisi yani). yorum senin.
  • manuel mandalina  (27.05.12 12:28:41) 
1-2 sene önce ben de rf yaptırmıştım. tanıdık bir doktordu. bana "genelde %80 ilk seferde hallediliyor. olmazsa ikinci seferi yapıyoruz" demişti. benim nefes sıkıntım hala devam ediyor. yakın gelecekte tekrar gideceğim.

kesme biçme olmadığı için işlem basit. rahatlıkla yaptırabilirsin.
  • holy diver  (27.05.12 14:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.