[]

düğünlerde takı merasimindeki kamera

Yahu bu bana çok ayıp geliyor nedense,tamam düğün salonunda herkesi çekersiniz,hatıradır falan tamam anlarım ama kim ne kadar takıyor diye takı töreninde video çekilmesi abes değil mi,.biz ki kaldırımda çiftler yürüse erkeğin olduğu taraftan geçmeye çalışan milletiz. Bunu nasıl yadırgamıyoruz ?




 
düğün işi başlı başına bir saçmalık değil mi zaten?


  • extraterrestrial  (27.05.12 00:19:05) 
antepte bir düğünde gördüm, deftere yazıyorlardı, unutulmasın diyeymiş. zamanı geldiğinde aynı şekilde mukabele etmek için.

mantık sanırım şu, zor gününde ben sana yardımcı olayım. benim zor günümde de sen bana..
  • anonimyususer  (27.05.12 00:22:57) 
Bu tamamen görgü ile ilgili, (görmek yani, usül)

öncelikle bunun mantığı bildiğim kadarıyla şöyle.

düğünlerde takı (artık öyle çok da kalmadı ancak) yeni evli çifte yardım amaçlı takılır (benim bilfiğim bu şekilde yani :) . Anadolu da ''evlilik hediyesinden'' daha önce yardım için takılır, tabi siz onu evlilik hediyesi olarakda görebilirsiniz, gerçi hediye kavramı da burada göz önüne alınmalı.

Ancak bu adette ki mevzu, takıyı takanın da simavilerden(örnek) (bkz: simavi) birisi gibi olmamasından kaynaklanıyor...
Yani takıyı takanın da maddi durumu göz önüne alındığında (hepsi benzer sosyal-ekonomik özellikleri paylaştığından) bu takı, bir hediyeden daha çok ''borç'' olarak değerlendiriliyor. (halen köylerde bu olay için ''borç'' tabii de kullanılır, duymuşluğum çoktur) keza yılların da etkisiyle, bu borçlar kaydedilip (eskiden defterdi ancak artık kamera kullanıyorlar) tekrar, takıyı takan kişinin töreninde düğün sahibine iade ediliyor.

yani mantıksızlıktan çok güzel bir adetimizin teknolojiyle olan münasebetidir bence :)
  • mete kudur  (27.05.12 00:46:30 ~ 00:56:01) 
Takı töreni başlı başına çirkin bir olay bence. Eskiden insanlar ne vereceklerse zarf içinde verirlermiş, sonradan bir görgüsüzlük ve gösteriş meraklılığı çıkmış işte bir şekilde, ki düğün bile o amaca hizmet ediyor bence de..

Sorunuzun muhtelif cevapları da verilmiş. Benim aklıma gelen bir ihtimal de şu oldu ki, olası boşanma veya erkek tarafının altınların üzerine yatma durumları sonucunda delil olarak o çekimlere başvuruluyor. Çünkü hukuken o altınlar geline aittir.
  • gulru  (27.05.12 01:12:25) 
Saçma bir hareket ama bu hareketin temelindeki düşünce yanlış bence.Düğünlerde takı takan çoğu kişi ne taktıysa kendi düğününde ona aynısının takılacağını düşünerek takıyor.Terkedilmesi gereken bir düşünce.


  • sekho  (27.05.12 01:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.