[]

superonline adil kullanım kotası uyguluyor mu?

bezdirdi ttnet artık. evet var mı?




 
var. şu an 20 mbit fiber internetimle 1 mbitte sürünmekteyim. akk 100 gb. upload dahil. 5 mbit upload hızını görünce torrent hayır kurumuna dönmüş.


  • cro.magnon  (26.05.12 22:51:36 ~ 22:53:45) 
bende yok. 10 mbit fiber internetimle krallar gibi yardırmaktayım.


  • skywalkeremre  (26.05.12 22:52:42) 
evet var paketlerine göre 20 mbps'de 25 50 100 gb olarak hız alanı.


  • k4l3m  (26.05.12 22:52:44) 
Bütün internet sağlayıcıları adil kullanım kotası uyguluyormuş. Sözleşmemde yer almıyor bana uygulayamazsınız diye şikayet ettim 2 gün önce. Bana aynen şu maili gönderdiler. Deli oldum artık 59 lira para ödüyoruz üzerine birde kısıtlanıyoruz...

[[[ ŞİKAYET

Ttnet'in yaklaşık 10 senedir müşterisiyim ama bu ay olduğu kadar hiçbir zaman kızmamıştım. İnterneti ilk bağladığım zaman imzaladığım sözleşmemde Adil Kullanım diye bir madde bulunmuyor; fakat 2-3 ayda bir internet hattımın hızı ay sonuna doğru yaklaşık 10 gün 1 Mbit'e düşüyor.

59 TL'lik sınırsız tarifeye geçtim mi? Geçtim. Online işlemler sayfasında kullanmış olduğunuz tarifede kota kısıtlaması bulunmamaktadır yazıyor mu? Yazıyor. Neden benim imzaladığım sözleşmemde olmayan bir madde bana uygulanıyor? Ben neden 59 TL sınırsız tarife adı altında her ay cereme ödüyorum? Dünya'nın en pahalı internet hizmetini alıyoruz. Yetmiyormuş gibi birde kısıtlamaya uğruyoruz. Çağrı merkezleriniz zaten modemi açıp kapatın demekten başka bir çözüm bulamıyorum.

Son olarak belirtmek isterim ki ciddi anlamda sıkılmaya başladım. Ya hakkım olan hizmeti sağlayın ya da ben müşteri olarak sizlerle yollarımı ayırayım. Türkiye'de ilk internet hizmeti başladı başlayalı sizden alıyorum bu hizmeti. Kullanıcılara yaptığınız çok büyük ayıp. Sorunumu umarım dinler ve çözersiniz. Aksi taktirde en geç Temmuz ayında son borcumu ödeyip farklı bir servis sağlayıcıya geçiş yapacağım. En kısa zamanda geri dönmeniz dileğiyle.

[[[ CEVAP

Değerli Müşterimiz,

“Türkiye’nin İnterneti” sloganı ile Türkiye’nin lider internet servis sağlayıcısı olan TTNET, müşterileri ile %100 müşteri memnuniyeti odaklı ve uzun soluklu bir birliktelik hedeflemektedir. Bu anlayışla, siz mevcut müşterilerimiz ve TTNET ailesine yeni katılacak olan müşterilerimiz için taleplerinize uygun servis, hız ve kampanyalar hazırlamak adına tüm samimiyetimizle çalışmalarımızı devam ettirdiğimizi bilmenizi isteriz.

Bu kapsamda siz değerli müşterilerimize mümkün olan en yüksek hız seçenekleri ve uygun fiyat alternatifleri ile 1024 Kbps ile 8192 Kbps arasında hattının desteklediği en yüksek değeri alabilen abonelerimize aynı ödeme seçenekleriyle daha hızlı bir internet hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.

8 Mbps'e kadar ADSL paketlerinde, hattın desteklediği hız ile bağlantılı olarak 8 Mbps'e kadar hız sağlanmaktadır. Tüm "8 Mbps'e kadar ADSL paketleri" için aylık 50 GB adil kullanım* uygulanmaktadır. Aylık indirme miktarının 50 GB'ı aşması durumunda, ay sonuna kadar indirme hızı en fazla 1024/256 Kbps olarak uygulanacaktır. (8 Mbps'e kadar Limitsiz olan tarifede kota aşımı uygulanmamakta olup, 50 GB’ı aşan kullanımda ay sonuna kadar hız düşürülmektedir.)

Adil kullanım nedeniyle hızınız düşürülmüştür.

* “8 Mbps’e kadar son sürat ADSL paketleri”, şebeke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasına ve bu sayede abonelerin internet deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına imkân tanımak için tasarlanmıştır. Adil kullanım uygulaması, tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi amacıyla uygulanmaktadır.

Türkiye’nin lider iletişim teknolojileri şirketi olarak, günün şartlarına uygun ve değişen kullanım alışkanlıklarına paralel olarak, 01.04.2012 tarihi itibari ile adil kullanım hakkı 25 GB ’den 50 GB ’ye yükseltilmiştir. Adil kullanım noktasından sonraki ADSL kullanım hızı 1 Mbps olacak şekilde düşürülecektir.

Bilindiği üzere; xDSL üzerinden İnternet Servis sağlayıcılarına ülkenin tüm bölgelerinde altyapı hizmeti sunan Şirket Türk Telekomünikasyon A.Ş.’dir. Şirketimiz de, altyapı sağlayıcısı konumundaki Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ den toptan seviyede temin etmiş olduğu internet erişim hizmetini abonelerine perakende seviyede sunmaktadır.

Adil Kullanım Noktası (AKN) ile ilgili değişiklik; altyapı hizmeti sunan Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından toptan seviyede yapılmış olup Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun “29.02.2012 tarih ve 2012/DK-07/94 numaralı DSL Tarife Teklifi ve AKN Değişikliği” konulu kararında yer almaktadır.

Yukarıda açıklanan bilgiler doğrultusunda; Adil Kullanım Noktasının, Şirketimizce, sektörde düzenleyici ve denetleyici role sahip olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylanan DSL Tarife Teklifi ve AKN Değişikliği konulu kurul kararı kapsamında uygulandığını bilgilerinize arz ederiz.

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET’e gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.
  • synche  (26.05.12 22:57:25 ~ 22:59:13) 
20 mbit icin 100 gb ben daha 2 kere asabildim onda da hizim dusmedi. modem kapanip acilsaydi dusermis ondan bi sey olmamis dedi adamlar


  • maresalx  (26.05.12 23:40:37) 
uyguluyor .net


  • nuisance  (26.05.12 23:59:55) 
Uyguluyor. 3 seneden fazla süredir superonline kullanıyorum, sırf bu sebeple uydunet'e geçeceğim.


  • alicia_dominica  (27.05.12 11:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.