[]

Askeri muayene nasıl olur ?

Diyelim ki ben tecili bozdurup askere gideceğim. Muayenede nerelere bakarlar ?

Okuyorum internette.

Afedersiniz biri çıkıp diyor zikine daşağına bakarlar, öbürü diyor albay ağzına bile alıyo, öbürü çıkıp affınıza sığınarak söylüyorum götünüze sopa sokuyorlar falan diyor.

Bu konuda çeşitli söylentiler var. Nedir bunun aslı astarı ? Teslim olduktan sonra da bir muayene varmış. Orda ne yapıyorlar ?

4 yıllık üniversite mezunu muayenesini soruyorum.

Teşekkürler.

 
hacı ben istabulda bi semtte, şubede bizi tek sıraya geçirip soymuşlardı dediğin gibi takımlara da bakmışlardı

bi başka arkadaşım benden 1 sene sonra aynı yere gittiğinde kızılaya yollamışlar.

uygulamalar değişiklik gösteriyor
  • alpkartal  (26.05.12 22:30:43 ~ 22:31:07) 
4 yıllık mezunuysan taşaklara uzaktan bakıp geçiyolar, YL yaptıysan hele donun üzerinden bakıyolar. ama misal ilkokul mezunuysan g.tüne sopa bile sokarlar evet. askerlik böyle, impossible is nothing.


  • hope ender  (26.05.12 22:31:24 ~ 22:31:44) 
biz 3 arkadaş farklı yerlerde aynı zamanda muayene olduk.içimizden 1 kişiye bakılmıştı "başlar yukarı donlar aşağı" diyolardı.yok değildi öyle bişey ama şimdi çok uzak bi ihtimal gibi geliyor bana.muayeneyi 2005'te oldum.


  • aşksız prens  (26.05.12 22:33:25) 
sağlık ocağına gönderdiler beni şubat/2011 nasılsın iyimisin faslında sonra.. adam benim sağlıklı olduğuma kanaat getirdi.


  • dokuzonbeş  (26.05.12 22:36:57) 
Sopa girecek kaçışın yok asjdhajsdhajd

neyse, ben kendi muayenemi anlatayım sen fikir edin,

Yenimahalle bakırköy askeri hastanesinde girdim (evet yıllardır oturuyorum ve orada bir askeri hastane olduğunu geçen sen öğrendim) Boxer kalacak şekilde çıkarttırdılar ne var ne yok,o halde loş bir odaya aldılar karşıda 5adam duruyor. Önce renk körü olup olmadığını kontrol ediyor sonra seni bir çizginin arkasına alıp ellerini yana açtırıyor (o halde) etrafında döndürüyor (evet hala boxerlasın) vücudunda çizik vs. varmı yok mu diye bakıyor. Sonra bir takım sorular soruyor ve boy kilodan sonra işin bitiyor.

Asker olduktan sonra ki çok fantastik olmuştu benim için.

50 şerli gruplandırıldık. Yeni bir bina yapmışlardı sırf bu iş için. İstasyon istasyon adım adım asker olduk resmen. Muayene aşamasını anlatıyorum sadece. Önce sağlık ve hayat sigortanı yaptıyorsun. sana bi karne ve fiş verecekler. Karne askerliğin bitene kadar bütün tıbbi işlemlerinde onu kullanacaksın,Fiş ise eğer şehit olursan tazminatını alabilmen için askerliğin sonuna kadar kaybetmemen gereken bir kağıt parçası olacak.
Sonra RDM için kısa bir test olacaksın. Oradan Genel Muayene geçiş yapıyorsun. Masa masa,göz,diş,kilo,boy,ve iğne aşamaları var.
İğne haricinde sıkıntılı bir şey yok ama iğne kendi adıma söylemek gerekirse 24 yıllık hayatımda olduğum en fantastik iğneydi. 2 adet er aynı anda bir sağa bir sola yapıştırdı.

ek bilgi olarakta muayene esnasında senden istenmediği sürece sikini taşşağını kimseye gösterme çünkü gerçekten kimse meraklı değil aslında ve boxerla kaldğında topluluğa karışmadan önce bir kontrol et kenardan köşeden çıkan eden bir şey varmı diye. Hoş bir manzara olmuyor.
  • skywalkeremre  (26.05.12 22:49:50) 
Askerlik kanunu ile birlikte muayene olayı da değişti. Aile hekimlerinde işini halledebilirsin artık. Kuvvetle muhtemel en kısa şekilde bir basket takımına girmek için istenen sağlık raporu tarzında olur diye düşünüyorum. Doktor: Sağlık sorunun var mı evladım? Şahıs: Hiç bir sağlık problemim yok fakat 0,75 gözlük kullanıyorum. Doktor: Tamamdır not aldım. Al bu raporu şubeye götür...


  • synche  (26.05.12 23:14:04) 
1. iceri gir.
2. doktoru bekle.
3. doktora sorun sorusu "biseyin var mi?"
4. helenart'in cevabi "yok".
5. imza fasli
6. sure 10 dk. toplam 4 kelime ve imza.
7. bende boyle oldu en azindan :)
  • helenart  (26.05.12 23:14:34) 
sadece tarttılar. sağlık ocağında. astımım var dedim komando olamaz diye rapor verdiler.


  • mr fusion  (27.05.12 00:02:32) 
Genelde şubeye en yakın sağlık ocağına gönderiyorlar ama bildiğim kadarıyla artık kendi aile hekiminizden de yapabiliyorsunuz. Muayenede yaptıkları birşey yok. En fazla üst kısmını (gömleğini falan işte) çıkarıp steteskopla dinler sonra sağlam diye raporu verir. O dala taşağa bakma kısmı askeriyede teslim olduktan sonra yapılan muayene için geçerli. Korkulacak bişey yok.


  • Son Müzakereci  (27.05.12 15:36:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.