[]

macbook- hafiften sinirlenmeye başlamak

Apple'ın amına koyayım. Pratik filan değil bu alet.
-----------------------Apple'cı sinirlendirme oltası---------------------------------------------
Pratiklik filan derken masaüstünü göstermenin kısayolunu unuttunuz hadi. izleme dörtgeninde masaüstünü göster(başparmakla 3 parmağı açmaca) isimli olayı beceremiyorum. hadi arada oluyor. onda da masaüstünü filan göstermiyor. 4 parmak yukarı yaptığımda bütün pencereleri dashboard u bütün açık pencereleri ve masaüstünü seçebiliyoz. ama masaüstünü seçtiğimde masaüstünü göstermiyor. üzerinde açık pencerelerle birlikte filan gösteriyor. hafiften sinirlenmeye başladım. apple hastaları göt edin beni.


 
pratik pratik diye yırtındıkları bu muydu ama muhtar? 3 parmak olursa şöyle olur 4 parmakla açık programların bazıları açılır ama ayak parmağı olursa çok farklı olur. 2 parmakla şöyle olur ama tırnakları değmeyecek filan. lan masaüstüne basıyorum tam ekran yapılmamış bütün pencereler geliyo. tam ekran da yapılmıyor ya ayrı mesele. alışılacak bir yanı yok ki bunun. 1 haftadır aynı sinirle bilgisayar başındayım. windowsta tek tıkla yeni sekmede açardık bağlantıyı bunda yok. ctrl+enter yapardım .com unu kendi koyardı. hiç biri yok amk. var da ben mi bulamadım google da anlamadım ki. umarım öyledir.


  • sarper361  (26.05.12 21:57:15) 
hot corners ozelliginden (settings/desktop ekraninda buton olacak hot corners deyu) bi koseyi "desktop" olarak ayarla, sonra mouse'u her o koseye goturdugunde desktopa erisebilirsin.


  • disq  (26.05.12 22:38:42 ~ 22:39:31) 
isletimin sisteminin en az 10.7 oldugunu varsayarak (ki bunu elma menusu about this mac seceneginden gorebilirsin suan en gecerli surum 10.7.4)

masaustunu gormek icin touchpad uzerindeki orta bir bolgeden 4 parmagini disari dogru iterseniz desktop gorunur. burada anahtar nokta saga sola degil. 4 parmagi once merkezi bir yere alip sonra bunlari farkli koselere dogru itmek anlatmasi zor yapmasi oldukca kolay.

elma menusu -> system preferences -> trackpad (3. sekmede more gestures) show desktop isaretli olmali. zaten show desktop yazisinin uzerine gelince nasil yapilacagini da gosteriyor.

safari kullanıyorsaniz .com icin herhangi bir sey yapmaniza gerek yok. sadece sitenin adini yazin (orn. eksiduyuru) ve entera basin safari sizin icin www. ve . com u otomatik olarak ekleyecektir.
  • helenart  (26.05.12 22:52:09) 
Dayı pardon da beceremiyorsun. 3 parmakla yukarı ittirince çat diye masaüstünü ve açık tüm pencereleri görebiliyorum. Full screen app'ler dışında tüm pencereler ilk iki masaüstünde açık, sırf masaüstü göstermeç için bomboş bi masaüstüm var, onu kullanıyorum gerekirse ama zaten masaüstüm pek dolu olmaz.


  • roket adam  (26.05.12 23:10:19) 
@roketadam 3 parmak basılı tutmaca yahu bende. sürükle bırakta, bir metni seçerken filan kullanılıyo. farklı mı acaba? 4 parmakta bütün tam ekranlar, dashboard ve masaüstü var. masaüstü de küçük küçük pencerelerle dolu. masaüstü için hepsini simge haline getirmen gerekiyor.


  • sarper361  (26.05.12 23:53:55) 
Tamam, ne yap biliyo musun, 4 parmak yukarı kaydır, tüm ekranlar çıksın, sonra ekranın en sağ üstüne git bi tane artı tuşu çıkıcak, ona tıkla, al sana boş masaüstü :)

Aslında çok da user friendly değilmiş şimdi düşündüm de, bilmeyen onu bulamaz yani.

Ha ayrıca asıl masaüstünü göster hareketi parmakların hepsini taçpede koyuyosun, fiske atar gibi birini ve diğer dördünü iki tarafa atıyorsun. Ayarlar/izleme dörtgeni'ne gel, orada masaüstünü göster gesture'ini gösteriyor zaten.
  • roket adam  (26.05.12 23:57:35 ~ 23:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.