[]

Tren Bileti ? Kuşet? Yataklı ? Bilet ? falan filan

Şimdi bu kuşetli denen tren odasında kaç kişi kalıyor? Yani bir kişi 28 ytl diyor ama bir odada kaç kişi kalıyor? yani kaç arkadaş bilet almalıyız ki oda bize ait olsun?

ayrıca yataklı vagon kaç para? ve yine aynı şekilde kaç kişilik bu odalar?

hangi trenler hangi hizmeti veriyor? (başkentte kuşet var,ankara ekspresinde yatak var gibisinden)

kafam karıştı,tcdd sitesinden de bişe anlamadım. bilen birisi açıkça izah edebilirse çok sevinicem walla.

bi de yataklı vagon diyelim ki 2 kişilik. biz iki bilet alıp 3-4 kişi gitsek çok kızarlar mı bize? teşekkürler... :)

(yolculuk ankara-istanbul arası)

 
4 kişilik diye biliyorum (karşılıklı ranza gibi. üsttekiler katlamalı). yoğunluk olmadıkça aynı kompartımana yabancı iki kişi yerleştirmiyorlar sanırsam.


  • insanimsi  (29.09.08 05:12:08) 
Kuşet olayını anlatana üç metre don lastiği vaadediyorum


  • joelskellington  (29.09.08 05:51:02) 
efendim kuşetli kompartımanda dört kişilik oturacak yer, dört de yatak vardır (ikisi oturduğun yere yan yatmak, ikisi de onların tam üstündeki yeri indirmekle oluyor). çarşaf, battaniye falan yoktur. isterseniz ek ücretle verirler bi çarşaf. bunun da adı örtülü kuşet. oturduğun yerde uyuma diye, yol uzunda yatarak uyuma imkanın olsun diye vardır.

yataklı kompertmanlar 2 kişiliktir. bunlar lükstür. yataklı vagon trenin en arkasında, en sessiz yerindedir. odada lavabo vardır, minik buzdolabı vardır, tabak bardak vardır, kondüktör gelir yatağınızı hazırlar, pijamanızı falan giyip otelde kalıyor gibi seyahat edersiniz. bu yüzden pahalıdır.

pulman vardır, bildiğin otobüs modeli koltuğa oturarak, uyuyacağın zaman koltuğu yatırarak gidilir. ama koltuklar ve koltuk araları çok geniştir. istediğin gibi yayarsın.

ankara istanbul yataklı tren bir tek ankara ekspresinde var sanırım. diğerlerinin kimileri,nde sadece pulman, kimilerinde de hem pulman hem kuşetli vagon var.
  • kibritsuyu  (29.09.08 09:34:34) 
hepsi şurada:
www.tcdd.gov.tr

  • dursunkaptan  (29.09.08 11:47:56) 
verilen bilgiler kısmen hatalı.

değişik türde kuşetler var. örtülü kuşet ve normal kuşet, 4 kişilik ve 6 kişilik kuşet gibi.

Anadolu ve Fatih gibi ekspres trenlerde 4 kişilik ve örtülü kuşet bulunuyor.

Kuşetli vagonda karşılıklı ikişer dört koltuk bulunur. Bu koltukları ve üstteki yatakları indirdiğinizde dört tane yatak ortaya çıkar. Örtülü kuşetlerde çarşaf, yastık ve battaniye de verilir. Biletleri bir arada almadıysanız tanımadığınız kişilerle kalırsınız. Kadın erkek ayrımı da yoktu hatta yakın zamana kadar. Gayet rahat ve keyifli bir yolculuk geçirebileceğiniz gibi horlayan, kokan, gürültücü kimselerle bir araya düşme ihtimaliniz de var.

Yataklı vagonun farkı ise 2 ya da 3 kişilik olmasıdır. Yatak daha rahattır. Genelde lavabosu da kompartmanın içinde olur. Ayrıca yataklı vagonun ayrı görevlisi vardır, yolculara yardımcı olur, yabancıları sokmaz, vs.
  • 386 dx  (29.09.08 14:30:06 ~ 14:30:54) 
kuşetler kompartıman usulüdür. Bir oda'da 6 kişi kalır. Eğer tren çok dolu değilse 3-4 kişi kalmanıza ses çıkarmıyorlar.


  • alkolik imam  (29.09.08 14:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.