[]

cahil cesareti

bu ifade götümüze girer mi? giriyorsa bırakmayı düşünüyorum bu sözlüğü.




 
cahil gg değil cahil cesareti de olmaz herhalde.


  • ocanal  (26.05.12 13:46:27) 
tek başına bir anlamı yok bu şekilde. hangi kelimenin kullanıldığı önemli değil hangi bağlamda kullanıldığı önemli.


  • demcan  (26.05.12 13:47:24) 
bi yazarın nick altında kullandım açıkçası. direkt birine yöneltilmiş de olsa ortaya söylenmiş de olsa benim mantığıma göre bu gg olmamalı. cahile cahil diyemeyeceksem niye eşşek gibi üniversite okuyorum lan ben :)

ayrıca şöyle de bi örnek var;

www.milliyet.com.tr
  • isildur  (26.05.12 13:57:20 ~ 13:57:54) 
ışıldur yapma böyle şeyler


  • neira  (26.05.12 14:08:25) 
iyi sallamışlar, sosyolojide "cahil" bir tanımlama ya da açıklama olarak kullanılamadığına göre "cahil cesareti" de mahalle ağzından başka bir şey ifade etmiyor olsa gerek. yani gündelik hayatta (sözlüğü bilemem) kullanılır ama daha ciddi bir ortamda (akademide, mecliste, politika ortamında vs.) bir şey ifade etmez, kullanan kişiye yol-su-elektrik olarak geri dönecektir.


  • Demet  (26.05.12 14:19:09) 
bir sıkıntı olmaz. buradaki deyim kişinin cahilliğini değil, yaptığı hareketin sonucunu düşünmeden eyleme geçen anlamındadır. bu arada salt cahil kelimesinin gg olduğunu düşünüyorum, sonuçta hakaret içeriyor.


  • ground  (26.05.12 14:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.