[]

Emlakci payi

Merhaba gayrimenkul uzmanlari, bir ev kiralama durumu var bu evin varligindan haberdar eden bir de emlakci var yani isini yapan diyelim. Fakat aklima takilan su, emlakcilar bir kira bedeli isterler ya genelde, 500 tl lik eve 500 , 1000 tl lik evde 1000, 5000 tl lik eve 5000 emlakci payi normal mi? Yani rakam arttikca emlakci daha ne yapiyor ki fazlasini haketsin? Ben emlakciyi gozardi etmeyi hic dusunmedim, hakkini vermeyi zaten istiyorum da hakki gercekten bu mu? Bir de biz daha onceden bir kagit imzaladik a dairesini gormek icin, bu mevzubahis b dairesi, buradaki kagidin yaptirimi ne ola ki?




 
komisyon hesabı çalışıyorlar işte. yıllık kiranın %8-10'u gibi. nasıl ticarette acenta, aracı vs. komisyon alıyorlarsa onlar da o şekilde.


  • merhum  (26.05.12 08:36:37) 
bu işin standart yılık kira bedelinin %12 sidir. 1 kira bedeline anlaşırsanız ise makuldur diye düşünürüm.
kağıdı imzaladıysanız yaptırımı vardır tabi de kağıtta ne yazıyordu ona bakmak lazım.
ayrıca, siz emlakçıyla önceden konuşmadınız mı komisyonunuz nedir diye? konuşmadıysanız yanlış yapmışsınız.
  • kisa  (26.05.12 09:44:03) 
yalniz emlakcinin isi sadece evin varligindan haberdar etmek degil.


  • f_d  (26.05.12 10:14:46 ~ 10:14:56) 
Peki emlakcinin bu para karsiliginda vermesi gereken diger hizmetler nedir, bilgisi olan?


  • transall  (26.05.12 10:16:40) 
her şey sözleşme ile belirlenir. mahalle emlakçıları ile çalıştığınızda herşey kısmettir diyebiliriz.
sizin evi kiraya tutmak istediğinizi düşünerek, büyük emlak ofisleri ile çalıştığınızda (ki kendilerine emalkçı değil gayrı menkul danışmanı derler) önce ne istediğinizi anlarlar, uygun oldukları düşündükleri bir kaç evi gösterirler, ev ile ilgili doğru bilgi verirler, hala niyetiniz evi tutmaksa sizi ev sahibi ile karşı karşıya getirirler, anlaşırsanız kontratınızı yaparlar, komisyonlarını alırlar. emlakla ilgili de her türlü aklınıza gelen soruyu sorduğunuzda yardımcı olurlar.
kiraya tutmak için yapılanlar sanırım bu kadar, kiraya vermek ya da alım satımlarda biraz daha fazla iş yaparlar tabi.
bu arada kiralamada sadece evi tutan kişiden yıllık kira bedelinin %12 sini isterler.
  • kisa  (26.05.12 10:43:35) 
pazarlık yapın önceden. 500 dahi olsa indirim yapılabiliyor. başka da bir çözümü yok.illa diretirse de emlak komisyon sözleşmesi imzalatarak verin. bu takdirde indirime yanaşacaktır.


  • ground  (26.05.12 10:51:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.