[]

casper vs apple /// diablo 3

İki sorum olacak.

1- Mesela Casper, Asus, Acer, HP vs. Bunların içindeki parçalar özellik-marka-model olarak Apple'ın herhangi bir macbook unun içindeki parçalarla aynı. Ama nasıl oluyorsa casper 1500 tl, Asus 2500 tl, Acer 2000 tl, Apple 4000 tl...(Kampanyalardan falan bahsetmiyoruz tabi.)

Bu fark sadece markasından mı kaynaklanıyor yani? Yoksa kasa kalitesinden mi? Ki sadece kasa kalitesi olsa bile yine de 2000 tl fark olmaz gibi geliyor bana?

2- İzmir'de Diablo 3 gören duyan bilen eden var mı? Bugün yeni parti gelecek diyorlardı gittim sordum D&R'a gelmedi dedi.

 
apple tamamen farklı bir işletim sistemi kullanan bütüncül bir makinedir, içi ve dışı minimal biçimde tasarlanmıştır. apple alırken herhangi bir laptop almış olmazsınız ve bunun artıları ve eksileri vardır.
apple şovenistiymişim gibi oldu, değilim. ama durum böyle.

  • bipolar  (25.05.12 22:55:52) 
1) abi ekonomi öyle işlemiyor. arz talep kâr oranının optimum olduğu değerlere göre oluyor o iş. daha pahalı olan her zaman daha kalitelidir diye düşünüyorsan orada bi dur :)


  • cro.magnon  (25.05.12 22:56:39) 
işçilik kalitesi, yazılım + marka değeri de zaten teknoloji ürünlerinin fiyatlarının çoğu malzeme değil mühendislik ve ar-ge payıdır. garanti süresi, verimi, aynı gibi gelse de ufak ama önemli parçalardaki(fan, kasa, ekran vs) kalite farkı vs vs
ha apple çoğunlukla marka değeri ama gayette stabil ve en üst verimde çalışan, nerdeyse sorun çıkarmayan bir cihazdır.

  • lunedor  (25.05.12 22:56:41) 
Çünkü işlemci vesaire aynı olsa da gerisi değil. Apple'ın malzeme kalitesi yanında o saydıkların oyuncak bile kalamıyor. Parasını hak ediyor yani kullanmasını biliyorsan.


  • roket adam  (25.05.12 23:06:08 ~ 23:07:14) 
apple da saçma bi mail atsan bile hemen cevap veriyor.casper ya da diğerleri için böyle bişey söz konusu değil.

bu da farklı bi bakış açısı.
  • al basmadan donu var  (25.05.12 23:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.