[]

11.000 TL, nerede değerlendirilir?

ortalama 1 sene dokunmayı düşünmüyorum bu paraya.

altın desek, geçen sene yine ortalama bu rakamlarla, kısa vadede iyi para kazanmıştım fakat şu dönemde altına güvenemiyorum.

var mıdır başka fikir?

 
yıllık azami 925 lira mevduat getirisi elde edebilirsin.


  • passenger  (25.05.12 21:46:54) 
bir ekonomist olarak sormak istediğim ilk soru; hayalin bunu 200.000 yapmak gibi uçuk bir hayal mi, yoksa seneye için alım gücünü korusun, 12 olsa da olur tarzı bir yatırımcılık mı?


  • doktor sagbirakmayan  (25.05.12 21:47:08) 
@ sağ bırakmayan

madem ekonomistsin;

www.eksiduyuru.com
  • passenger  (25.05.12 21:56:01) 
doktor sagbirakmayan;
seneye için alım gücünü korusun, 12 olsa da olur.

  • han20  (25.05.12 21:57:02) 
bu bilgileri msj yoluyla değilde burada yazarsanız başkalarıda faydalanabilir.


  • isikarkadasim  (25.05.12 22:12:20) 
o zaman güvenli yatırım yapmalısınız. riski ve buna bağlı olarak kazancı da düşük bir yatırım sepeti oluşturmalısınız. ortaya karışık bir devlet-şirket tahvili olabilir mesela. bahsedilen mevduat getirisi de bir opsiyon; ancak onun için paranızın tümünü yatırmanız çok daha mantıklı olur. daha önce yatırım yapmış, finansal okur-yazarlığı olan birisine benziyorsunuz. riskli işlere girmeyin. borsa ve at yarışından uzak durun gerisi kolay.


  • doktor sagbirakmayan  (25.05.12 23:18:49) 
bir ekonomist olarak neden borsadan uzak durun diyorsunuz? sadece merak.


  • isikarkadasim  (26.05.12 00:45:44) 
TL tahvil alırdım yerinde olsam. mevduaattan biraz daha fazla getirisi var.


  • spy of soul  (26.05.12 16:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.