[]

interrail hakkında bilgili ve deneyimli olanların yardımlarını bekliyoruz

selamlar,bu yaz ramazan bayramının ilk gününden itibaren 10 günlük bir interrail yapmayı düşünüyoruz arkadaşımla.tecrübeli arkadaşlar birkaç sorumuza cevap verebilirse çok mutlu olacağız :)

1.ikimizin de yeşil pasaportu var yani pasaport parası ve vize gibi sorunlar yok.(yalnız ben şuan üniversiteye hazırlandığım için öğrenci değilim ama yaşım henüz 21.trenle yolculukta ya da uçakla gitsek ilk ülkeye,sorun olur mu ki acep?)he bir de gitmek istediğimiz ülkeler italya,irlanda,hollanda,belki çek cumhuriyeti veya fransa.son 2 gün de yunanistan.10 güne anca en istediklerimizi sığdırabildik :)

2.ikimiz de orta karar türk kızıyız ne çirkin ne de birer barbie bebek değiliz.bunu belirtme ihtiyacı duydum çünkü okuduğum kadarıyla herkes kızların ev bulma şansının çok daha yüksek olduğunu söylemiş.couchsurfingde bir profil açsak irlanda,amsterdam,roma vs yerlerinde kalacak ortalama 1 veya 2 günlük yer bulabilme ihtimalimiz sizce nedir?ikimizin de bütçesi az türk lirasıyla 10 günlük interrail bileti dahil 1500 er tl civarında bütçemiz var çok zorlarsak 1700 e çıkabilir :/

3.10 günlük seyahat ve gerekirse parklarda,kamplarda veya garda konaklamak için 1500 tl civarı yeterli olur mu?

4.peki parkta veya garda konaklarsak duşumuzu nerde alacağız vs ?

5.bir de arkadaşım uçak biletine para vermek istemiyor o yüzden istanbuldan direkt trenle mesela amsterdam gibi bir yol çok mu uzun sürer ki :( çok az zamanımız var ikimizin de,benim üniversite tercihleri için istanbula dönmem için en fazla 10 gün vaktimiz var,vakit olsa hiç sorun değil yol :( istanbuldan çıkıp yunanistanda falan ryan airle gitmek istediğimiz şehire aynı gün bilet alıp uçabilir miyiz?

çok soru sordum biliyorum ama yardımcı olan arkadaşlara bu seyahati gerçekleştirebilirsek yurt dışından ufak hediyeler getirebiliriz :)

 
irlanda'da ne yazık ki yeşil pasaport geçerli değil. vize almanız gerekiyor ve de en az ingiltere vizesi kadar zor.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (25.05.12 20:00:02 ~ 20:01:29) 
iyi eğlenceler dileyeyim öncelikle.

ilk önerim onca ülkeyi 10 günlük bir interrail gezisinde harcamayın olacaktır. her ülkenin o kadar gezilecek yanı varken o kadar ülkeyi 10 günde gezmeye çalışmak, ülkeye yazık etmektir. sizce o ülkeyi gezmiş değil, o ülkeden "geçmiş" oluyorsunuz :)

böyle interrailcılar için özelmiş gibi hoteller var. kızlı erkeklı karışık kalıyorlar bir odada. sarkıntılık yapmayan olmuyor değil ama tavrını koyunca pek yanaşmıyorlar. madafaka dersen yaklaşmazlar bir daha.

canınızı sıkmak istemem ama 1700 az. 1700 ile giderseniz full couchsurfinge yüklenin bence. bari yatacak yer olayına para gitmesin.

yolculuk sırasında uyuma diye bir gerçek var. ama durağı kaçırma olayı da var. yani rezervasyonu yaptırdıktan sonra biniyorsun trenine, varacağın yere kadar uyuyorsun. salyan falan akabilir, dert etme.

her şeye rağmen interrail büyük bir deneyimdir. umarım iyi olanlarını deneyimlersiniz.
  • shyzore  (25.05.12 20:02:48) 
10 günde ancak 2 ülke gezilir bence.10 güne o kadar ülke sığdırmaya kalkarsanız hem gezdiğinizden birşey anlamazsınız hem de yollarda helak olursunuz. İrlanda yeşil pasaporta da vize istiyor diye biliyorum ben

edit:Bence Almanya merkezli bir interrail yapmanız daha mantıklı..Almanya'nın komşusu olan ülkelere geçmeniz kolay ve ucuz olur.
  • ladybug  (25.05.12 20:02:58 ~ 20:10:17) 
öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler :) irlandanın vize istediğini biliyordum ama bir umut sorayım dedim gene de...güney irlanda istemiyor diye biliyordum gerçi ama zaten bizim hayalimizde dublin e gidip yapıldığı yerde guinness içmekti.
bir daha ne zaman bu kadar para toplayacağımızı bilemediğimiz için 10 güne mümkün olduğunca fazla ülke sığdırmaya çalıştık :) irlanda elendi zaten.
hostellere vereceğimiz parayı oranın yerel yemeklerine ve azıcık da alışverişe harcamak istiyoruz doğrusu,yoksa aşırıya kaçmayan ufak tefek sarkıntılar sorun değil.. @shyzore sanırım dediğiniz gibi couchsurfing e yükleneceğiz.
@ladybug zaten hollanda,çek cumhuriyeti ve italya,almanya çevrelerindeler.tek yunanistan kalıyor plan dışı..
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (25.05.12 20:19:13) 
oncelikle 10 gunde 5 ulke gezme fikri akillica degil. cok sey gormek istediginize eminim ama interrailde isler maalesef oyle yurumuyor. bazen oyle yorgun olucaksaniz ki elinizi kaldiracak takatiniz dahi olmayacak. hele bir de garda, disarida uyumaktan bahsediyorsunuz. ordaki uykuyla sicacik yataginizdan aldiginiz uyku bir degil.ne kadar dayanikli olsaniz da o isler kolay degil maalesef. ikincisi oyle her saniye, her dakika isteginiz yere tren veya baska bir ulasim araci bulmaniz da mumkun olmayabilir. bunun daha tren kacirmasi var. her isiniz yaver gitse bile digerlerinin soyledigi gibi bir sey anlamazsaniz. 10 gununuz varsa en temizi sakin sakin guzel guzel iki ulke gezmektir, hadi maximum uc olsun. ondan fazlasinda bir sey anlamazsaniz bir de bosu bosuna kendinizi yipratmis olursunuz. kaldi ki soyledigniz ulkeler de kel alaka dagilmislar, birbirlerini yakin olsalar yine bir nebze.

2) couchsurfing de yer bulursunuz, cok sikinti olmaz. yine de son dakikaya birakmayin yer arama olayini.

3) ne yapacaginiza bagli olmakla birlikte bilet dahil 1500 tl maalesef az. herhangi bir terslik durumunda gurbet elde parasiz kalmak deneyimini yasamayin derim.

4) camping alani tarzi yerlerde kalacaksaniz orada duslar olur. parklarin cogunda konaklamaniza zaten izin vermezler, zaten guvenli de olmaz. gar guvenlidir de dus falan cok zor, zannetmiyorum

5) 10 gunluk vakitte burdan trenle (hele taaa amsterdama) cikilmaz, uzun bir tren yolculugu yaptiginizla kalirsiniz.

2006 yilinda 22 gunluk interrail yapmis bir abinizin nacizane tavsiyeleridir. sevgiler.
  • please dont die  (26.05.12 01:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.