[]

**Gerçekten Önemli** Monitoring Tool Önerisi

Merhaba,
işim gereği bazı sistemleri monitor etme ihtiyacımız var. Bunlar birbirinden bağımsız platformlar. Örneğin biri mahmutun benden satın aldığı sistem diğeri ahmetin..

İhtiyacım şunlar aslında, bunları yapabilen bir tool var mı?
1) DB ile APP makineleri arasındaki 1433 portuna erişimi kontrol edecek
2) APP üzerinden erişilmesi gereken URLler var, oralara erişebilecek
3) DB üzerinde yazdığım sorguları kontrol edecek ve buna göre True - False değeri dönecek. (Ör: Status='FLD' kolonu son bir saatte beşin üzerindeyse false dönsün)
4) Uygulama bir klasöre log yazıyor, onları kontrol edebilecek.
5) IIS'i kontrol edebilecek.
6) DB CPU seviyesi,disk doluluğu vs vs

Var mı böyle uygulama. Bunların hepsini kontrol edebilecek, mail atabilecek falan. Yada sizin kullandığınız monitorin toolları varsa bilmek isterim.

 
Hehe böyle ücretsiz bir tool arıyorsanız biraz zor. Bunun için HP Open View yazılımı var, ayrıca database ve app makinalarında bu kadar takla atmak için db auditing firewall'lari var. özellikle 3. madde için konuşuyorum. Diğerlerin hepsini HP Open View gibi agent bazlı PAHALI toollar ile çözebilirsiniz.

Bu saydıklarınız basit birer monitoring işi değil tamamen, servis seviyesi garantisi ölçümü yapan yazılımlar ile mümkün olur. Bu yazılımlarda gayet enterprise'dir.
  • kobretti  (25.05.12 11:53:19) 
tamam para sorun değil. monitoring tool olarak ne önerirsiniz peki, ben prgoramın özelliklerine göre kendi ihtiyaçlarımı sınırlandıracağım. turkcell mesela HP'nin bir toolunu kullanıyor geçen gördüm dehşet karmaşık bir o kadar da gelişmiş. ben şu an Overseer Network Monitoring kullanıyorum (ücretli) 3. maddeyi yapabiliyor rahatlıkla, mail bile atıyor. Neyse, varsa tavsiyeleriniz cidden kurcalamak isterim.

teşekkürler,
  • plastic_angel  (25.05.12 12:49:38) 
nagios en azından port bazlı kontrol ııs v.s için yardımcı olabilir.


  • ned flanders  (25.05.12 15:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.