[]

fedex'ten gelen spam mail...

günaydın millet,

fedex'ten bana bir mail geldi. mail konu başlığına bakınca halen amerikadan çıkmamış bulunan postam hakkında bir şeyler sandım ama içeriğini okuyunca spam olduğunu ve benle alakası olmadığını anladım. nitekim lokasyon honolulu ve posta servisi USPS, yani tamamen alakasız. ancak yine de emin olmak istedim.

gelen mail şu: img831.imageshack.us

google'da aradım, şunlar çıktı:

blog.mxlab.eu
urbanlegends.about.com

virüs falan değil mi bu? araştırmadan önce eki indirince kurulu antivirüs uyarı verdi, bağlantı kesildi karantinaya alındı dedi. baktım indirilenlerde bir dosya vardı fakat çalıştırmadım, soracağım o ki tehlikeli bir durum yoktur değil mi? herkesi bu tip maillere karşı uyaran ben spam olduğunu nasıl daha önce aklıma getiremedim inanamıyorum...

 
screenshot almissin ama gonderilen email adresini almamissin resme. %99.999999... spam.. Boyle durumlarda kaynak email adresini googleda arat..


  • mustancu  (25.05.12 11:08:39) 
e-mail adresi: support_209@fedex.com

pek spam adrese de benzemiyor sanki ama :S
google'da da bir şey çıkmadı...
  • kisa bisey olsun istemistim  (25.05.12 11:13:50 ~ 11:14:18) 
Aynısı bana da geldi dün, herhangi bir kargo da beklemiyorum. Hatta bende ceza olarak günlük 13,6 dolar kesileceğini falan yazıyor.


  • okumayi sevmeyen okur  (25.05.12 11:21:39) 
Spamdir. Böyle durumlarda email adresine göre çözümleme yapmak da işe yaramayabilir. Nihayetinde onlar da taklit edilebiliyor. İçeriği sizle alakalı değilse/uçuk bir şeyden bahsediyorsa silin geçin.


  • Rochefort  (25.05.12 11:24:14) 
aynısı dhl'de başıma geldi. aman diyim açma. bu konuda dhl baslıgında da bilgilendirme yapmıstım.

www.eksisozluk.com
  • halitkin  (25.05.12 11:52:04) 
spam tabi. inanmıyorsan ekteki zipi aç da ye virüsü :)


  • ben smyrna  (25.05.12 12:00:08) 
neyse ki o kadar şaşkın değilim. tipinden belliydi virüs olduğu zaten.

@halitkin yazık olmuş ama deneyim kazanmış oldun sen de böylece.:D
  • kisa bisey olsun istemistim  (25.05.12 12:16:12) 
aynı mailden iki adet de ben sahibim.

track number order id gibi numaraları fedex sitesinde sorgulattım tabi ki sonuç yok.

işin tuhafı bana gelen mailde gönderici delivery@fedex.com ve information@fedex.com
yani bakıldığında oldukça gerçekçi gözükseler de zip dosyayı hotmail bile güvenli bulmayarak indirmeme izin vermedi.
  • eeb  (02.06.12 20:20:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.