[]

Gozluk neden goz agrisi yapiyor?

Gozlerimde 1 ve 0.75 olmak uzere astigmatlar cikti, bunun uzerine goz doktorum 0.50 ve 0.25 derecelerine sahip gozluk verdi (ki niye tam numarasini vermedi onu da bilmiyorum). Sadece bilgisayar karsisinda takiyorum.
Gozlukte sorun oldugunu sanmiyorum, az da olsa netlestiriyor goruntuyu. Ama garip olan su: yillardir bilgisayar kullanirim, gozlukle kullanmaya basladiktan sonra 3-4 saat sonra epe rahatsiz edici bir sekilde goz agrisi yapiyor. E arkadas normalde tam tersinin olmasi gerekmiyor mu? Gozlerimin daha rahat etmesi gerekmiyor muydu? Neden boyle bu?



 
birçok sebebi olabilir aslında. sinüs sorunlarından tut, temporomandibular eklem bozukluğuna kadar gidebilir. gözlüklerde de sorun olabilir.

kesinlikle göz doktoruna gitmen lazım tekrar. sonuçta biz sebebi bilemeyeceğiz ama bazı olasılıkları bilerek gitmek de daha iyi. doktora da sorabilirsin en azından ve ona göre muayene de edebilir.
  • ermanen  (25.05.12 04:29:20) 
e iyi de oyle bir sorun varsa gozluksuzken de ortaya cikmasi hatta daha kotu ortaya cikmasi gerekmez miydi? gozlukte sorun oldugun sanmiyorum bildigin calisiyor isini yapiyor :) valla anlamadim gitti...


  • samfisher  (25.05.12 04:37:11) 
ortalama bir iki haftaya alışırsın bu ne be deyip takmayı bırakma. benim gözlerim çok daha yüksek dereceli ilk taktığımda ağrı bi kenara baya kafam güzel oluyordu.


  • zenc  (25.05.12 08:24:23) 
Düşük numara verilmesi, gözün tembelliğe alışmaması içindir diye biliyorum.


  • lazor  (25.05.12 08:33:38) 
daha önce astigmatlı gözlük kullanmadıysanız gözünüzün alışması için biraz zaman tanıyın.


  • mchslmdnc  (25.05.12 11:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.