[]

Bu Başlıkta Geleceğimi Şekillendiriyoruz

Ehem hikayeye en başından başlayalım. Biraz uzun olabilir, okuyun beyin fırtınası yapalım. Burdan şekillendireceğim gibi bi işaret çıkmasın zaten son aşamadayım da, gene de bir sormak da fayda var, belki farklı fikirler görünür.


Bundan 4 sene evvel Dokuz Eylül Üni, Denizcilik İşletmeciliği Yönetimi Bölümünü tercih ettik kazandık girdik. Adında denizcilik yazdığına aldanmayın, lojistik eğitimi veren bi okuldur bizimkisi.

1 sene önce de yazın tecrübe olsun diye çalışmak istedim ve okuldaki hocalarımızın İzmir'de sektördeki patronlarla arası iyi olduğu için sevdiğim bi doçent hocama gidip iş var mı hocam dedim hemen aradı, ayarladı buldu yeri.

Neyse patronla gittim görüştüm, zaten bizim doçent hocanın ev arkadaşıymış okulun verdiği ilk mezunlardan(bizim hocada öyle, aynı sıraları paylaşmışlar yani). Geçen yaz çalıştım orada hatta öyle ki evimi Buca'dan Alsancak'a taşıdım, daha rahat gidip geleyim diye. Verdikleri de 300 lira + yol, yemek idi. Bu çalışma işi 2011 Aralık ayına kadar devam etti, sonra patron sıkışığız biraz sana para veremicez ama gel dedi(sigortalı çalışmadığım için açıktan ödedindiği için param yoksa şirket yıl sonu 1 milyon liraya yakın kar etti, 3 araba bi de başka bi ofis aldılar vs). Neyse ben gene arada uğruyordum ama hem bana iş kalmadığı için hem de kalırsa da düzgün iş olmadığı için haftada bire indirdim gitme işini. Onda da dışar işlerini görüyorum baya bi ofis boyluk yani lojistiğe dair bişey yapmıyorum.

Şimdi okul bitiyor ve çalışmamı istiyorlar fakat asgari ücret yol yemek yılbaşına kadar, ben de bu şartlarda çalışamayacağımı söyledim biraz daha artırın vs. yok olmaz biraz daha düşün sen dediler.

Düşünmeye düşündüm tabi de sektörde yeni mezun maaşları 900 - 1200 arası (yol yemek yazmıyorum artık) hatta Istanbul'a gidecek olsam daha iyisini de bulabilirim.

Şirketin öteki ortağı da benimle konuştu bu olaylardan sonra hani başla sonra diye dedim durum böyle konuşma yarım kaldı misafiri gelince.

Şirkette kalırsam ne olacağı biraz belirsiz, iş olarak her işi yapıcam gene. Belki Amerika'ya gönderilme ihtimali var ama şu son olaylardan sonra o da olsa istemem durumuna geldim iyice.



Şimdi

1-İşe başla, sabır et, umutla yaşa
2-Siktir et işi, memlekete dön araştırma görevlisi ol, üniversiteye devam
3-Hepsini siktir et askere git, dönünce her boku yersin.


Biraz dağınık oldu ama soruldukça dökülür eteğimdeki taşlar.

 
2000 üstü iş bulursan istanbul'a gel.

1000 üstü iş bulursan izmir'de kal.

askere gitme.

araştırma görevlisi olmak seveceğin bir iş değilse olma.
  • el magico  (24.05.12 23:39:10) 
1


  • gündüz m  (24.05.12 23:59:17) 
Bence seni yiyorlar siktir et o şirketi


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (25.05.12 00:00:35) 
biz ilkokul mezunu adama 1000 lira para veriyoruz İstanbul'da, yol yemek ssk hariç. üniversite mezunu adamlarsınız, ezdirmeyin arkadaş kendinizi. askere git gel, banko.


  • curiosita  (25.05.12 02:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.