[]

Xp den Vista'ya Upgrade

Xp kullanırken Vista'ya upgrade etmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Ben yaptım nefis oldu çok memnunum diye var mı? Yoksa lan sen deli misin nefis nefis Xp kullan işte mi diyenlerdensiniz? Ne ayaksınız?




 
Görselliği Vista'nın tek olumlu tarafıdır denilebilir(ki bu bile tartışılır, nafi).
Şu an hem Vista, Hem Xp kullanan biri olarak sorunu görünce düşündüm, düşündüm Vista'nın bir artısını bulamadım...

Kişisel görüşüm dışında; en önemli fark DirectX denilebilir. DirectX 10 isterim dersen Vista kullanman gerek.
  • late viper  (28.09.08 12:20:58 ~ 12:21:56) 
upgrade derken, direk xp'nin ustune kurmak mi, yoksa xp kullanmayi birakip artik vista kullanmak mi?

ben 2. modeli yapiyorum, uac'u da kapattim, ram de 4gb olunca herhangi bir problem yasamadim. tek sikinti, creative denen boktan firmanin, seneler gecmis olmasina ragmen hala adam gibi bir vista driver'i yazamamasindan dolayi, pcmcia ses kartini kullanamiyor olusum.
  • x daemon  (28.09.08 12:21:02) 
valla ben çok memnunum vistadan. görsel olarakta iyi performans olarakta iyi.
ya da benim bilgisayarım iyi bilmiyorum :)

  • etna  (28.09.08 15:52:16) 
abi once neden vista yuklemek istiyorsun pc'ye onu de baga? herkes yaptigi icin mi yoksa gercekten ihtiyac oldugu icin mi? once ona karar ver bence. daha fazla ozellik, gorsellik vs. mi yoksa gercekten ihtiyactan mi? hic gerek yok..


  • katafalk  (28.09.08 17:24:59) 
@ katafalk

olay tabii ki herkes yapıyor ben de yapayım değil. allah için şimdi vista'nın çekici bir takım görsel yenilikler sunduğu bir gerçek. kaldı ki bu değişim kaçınılmaz. xp ilk çıktığında da silip 98 yükleyenler oldu ama servis pack'lerle şunlarla bunlarla xp efsanevi bir hal aldı. yeni donanımlar yazılımlar artık vista uyumlu olcak misal direct x 10 xp için mevcut değil. vista kullanımı artık yaygınlaşıyor daha çok insan kullanıyor bu tecrübeleri öğrenmek istedim. daha çok kurduğu gibi kaldıranlar değil de bir süre sabretmiş, vistanın sunduğu avantajları ya da dezavantajları yaşamış kişiselere danışarak bu bir elzem midir, lüks müdür yoksa bir işkence midir öğrenmek istedim. neticede 4gb ram sınırını aşmak için illa ki 64 bit işletim sistemine geçicez. ama vista için daha beklemeli mi yoksa beklemenin manası kalmamış mıdır bunu öğrenmeye çalışıyorum.
  • sijwocaq  (28.09.08 18:40:06 ~ 18:41:33) 
allah vistanın belasını versin.


  • sare  (28.09.08 21:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.