[]

Diş Macunu Fiyatları, Endüstri, Kimya ve Sosyoloji

Merak ediyorum.

Diş macunu fiyatları arasındaki fark nereden geliyor?

Tamam Ferrari ve Fiat aynı olmayabilir. İpana ve Sensodyn de aynı olmasın.

Ama örnek olarak, Colgate'in nasıl 2 liraya da 10 liraya da diş macunu olabiliyor? Bilmek istediğim maliyetlerinde ve etkilerinde 3-5 kat bir fark var mı bunların yoksa parası olan ve harcayana 10 liralığı çakalım, az para harcamak isteyene de 2 liralığı satabilelim sürümden kazanalım mantığı mı var yoksa gerçekten bariz maliyet farkı mı var? Kaç kuruş bu florürün gramı? 2 liralıkla fırçalayınca çürüyor da 10 liralıkla fırçalayınca karanlıkta parlar hale mi geliyor?

Ben bir kaç aydır bundan kullanıyorum, bir fark hissetmedim:
moblog.net

 
o senin kullandığın şey ağızda bali tadı yapıyor diye kullanmıyorum ben
nasıl bi kimyasal varsa artık içinde
içinde florür olanlar en pahalı olanlar oluyor genellikle
demek ki daha pahalıya imal ediyorlar
  • neira  (23.05.12 11:27:26) 
şimdi diş macunu dediğimiz şeyin zaten bileşenleri belli. fakat kullanılan hammadeden farz-ı misasl 1 tonluk üretim de yapabilirsin, 250kg'lik üretimde. yani şampuanı sulandırıp kullanmak gibi, malzemeden kısmazsan daha pahalıya gelir. ayrıca alınan hammaddenin yerlisi var ithali var, ucuzu var pahalısı var. üretime girdiğinde kullandığın kazan, makine bile maliyeti etkiler. fasona mı üretim yaptırıyorlar yoksa kendi üretim merkezleri mi var. bunlar hep etkiler. benim bildiğim bunlar başka etkenler de olabilir tabi ki.


  • bilan  (23.05.12 11:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.