[]

askerlik sorusu

sayın tümer metinler,
şu anda yurtdışında çalışıyorum.aralık ayında kısa dönem askere gitmek istiyorum en geç ne zaman türkiyeye gelmem lazım. sağlık kontrolü,sınavları oluyormuş. özet:kaç ay önceden işi bırakıp gelmem lazım.

ayrıca sınavda ne soruyorlar.ne faydası oluyor veya zararı oluyor mu iyi puan almanın.6 mı 12 ay mı yapılacağı mı belli oluyor?özet:6 ay bodrumda askerlik yapmak benim elimde mi?

 
ekim ayında başvurunu yaparsın. aralık 1-2-3 birisinde sınava girersin. sınavın hiç bir etkisi yok inanma öyle gir doldur çık. sen formda kısa dönem işaretlersin 6 ay şeklinde ama onun da bir etkisi yok çünkü 6 ay işaretleyip 12 ay giden de birsürü insan var 12 işaretleyip 6 ay giden de. bodrum değil de kalkan'da yapmak istersen kabul edebilirler.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (23.05.12 08:38:47) 
birincisi yurtdışında çalışıyorsan ve 3 yıl sigortalı olabileceksen bedelliyi deneyebilirsin

aralıkta gidebilmek için ekim ortasında işlemlerini haleltmen lazım
tecilini falan kaldırman lazım

sınav formalite öylesine yapılıyor
kısa ya da uzun olması elinde değil ama istersen uzun tercihi yapabiliyorsun tabi kabul ederlerse

askerlik yerini hiç seçemezsin çok düşük ihtimal büyük yerlerde tanıdıkların varsa ki o da zor
  • anselmo34  (23.05.12 08:39:56) 
konsolosluktan hallediceksin, işi bırakıp aylar önce gelmene gerek yok.


  • r_u_h  (23.05.12 09:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.