[]

couchsurfing olayı

beyler bayanlar bu olaya nası bakıyorsunuz, kime nasıl güveniyorsunuz? böyle burada gelenlerle birkaç bir yerde oturup içki falan içiyorum, gezdiriyim istanbulu diyorum. ama tırsıyorum. sizce haklı bir tırsış mı?




 
hem host olmuş hem surf yapmış çok arkadaşım var. mallar da denk gelmiş tabii ama geneli memnun. ben 1 kişiye host oldum. o da kendini profilde isveçliyim diye tanıtmış, ama meğer bilmemkaçıncı nesilden dedesi zamanında güney afrikaya kaçmış, sülalesi orda doğma büyüme yani. isveçle tek alakası sarışın olması. bir de ben evde yokken "ben gideceğim ama param yok" demiş, ev arkadaşımdan para istemiş. ama o bende de yok diyince benim odama girmek istemiş belki bende vardır diyerek. böyle garip tipler de yok değil. o yüzden o tırsış haklı bir tırsış olabilir.


  • letheavendangered  (23.05.12 01:06:17 ~ 01:06:41) 
birkaç yıldır kullanıyorum, sadece bir kere kötü bir olayla karşılaştım, ama zaten yaşadığım 30 kadar deneyim arasında 1 tanesinin nahoş olması az bile. türkiye'de de, yurtdışında da defalarca kullandım, host oldum, surfer oldum, buluşmalara gittim, yemeklere gittim ve hayatımda başıma gelen en güzel şeylerden biridir.


  • trachemys scripta elegans  (23.05.12 01:09:15) 
kıstas olarak aldığınız şeyler neler oluyor. sizi biri davet ederken aldıkları kıstaslar ne oluyor peki tahminen?


  • noluyo yaa  (23.05.12 01:13:16) 
profilin dolu olması çok önemli. mesela kendini tanıtma kısmını "beni tanımak isteyen msj atsın;)" ya da "uff çok uzun şimdi, buluşunca anlatırım" tarzında şeyler yazmayın. oraya yazdığınız filmler, kitaplar bile önemli, çünkü ben seçerken onlar bile etkili oluyordu. bir de referanslarını okuyorum kişilerin, ama siz yeni başladığınız için pek referansınız olduğunu sanmıyorum. hiç yoksa da önemli değil, dolu bir profil ve birkaç fotoğraf yeterli olacaktır başlangıç olarak. yüzünüzün net olduğu fotolar olursa ve 7-8 tane foto koyarsanız daha güven verici olur.

bir de referans sayısı değil, niteliği önemli. yani kankalarınızı toplayıp "çok kral adamdır on numara" yazdırmanın bir faydası yok. hostlardan ya da surfer'lardan gelen referanslar çok daha önemli. o da zamanla olur zaten.
  • trachemys scripta elegans  (23.05.12 01:24:17) 
ben henüz surfing işine girişmediğim için bilmiyorum davet ederken ne gibi kıstaslar arıyorlar. bu yaz göreceğiz bakalım :) deneyimliler devreye girerse bu soru için daha uygun olur tabii. ben surfer olmak isteyenlerde referanslara bakıyorum, kimler ne yazmış hakkında diye. şimdilik sadece 1 kişi için uygun vaktim ve ortamım oldu, onun referanslarında da kimse dememişti bu adam isveçli falan değil, güney afrikalı diye :) zaten negatif referans yazan hiç görmedim ben daha.


  • letheavendangered  (23.05.12 01:26:50) 
evet, genellikle negatif referans yazmamaya çalışıyorlar, ama ben birkaç tane karşılaştım. genelde "çok sarhoş oldu, eve kustu." ya da "çok pisti, evi bok gibi bıraktı, gitti.", "sarhoş oldu, bana sarkıntılık yaptı.", "gece 4'te geldi, beni uyandırdı.", "gelmeyeceğini söylemedi, akşama kadar bekledim, aradım, açmadı." vb. şeyler gördüm, ama gördüm yani. hiç yok değil. davet etme ve edilme kıstasları da aşağı yukarı aynı zaten. zevklerine, hobilerine bakarsın. bildiği dillere, gittiği ülkelere falan bakarsın. resimlerine bakarsın. referanslarına bakarsın. başka da bir şey yok zaten. :D maksat ortak noktan olduğu insanları evine al ki, hem muhabbet konusu olur, hem de birbirinize bir şeyler katarsınız. ben öyle yapıyorum yani.

bir de bazı insanlar yalnızca uyuyacak yer arıyor, birinin onları gezdirmesini istemiyor, kendi keşfetmek istiyor. bazıları da hem gezdirsin, hem braber kalalım, istiyor. onu da konuşun önceden. adam gezmek ister, senin zamanın uymaz ya da adam gezdirilmek istemez, sen illa seni şuraya da götüreyim, dersin, falan.
  • trachemys scripta elegans  (23.05.12 01:47:24) 
couchsurfing'den onlarca kişiyi evimde ağırladım. arada birkaç olumsuz deneyim oldu ama çok ufak tefek şeyler. samimiyetsizlik, söylediğinden daha geç saatte gelme, banyoyu ıslak bırakma, vs.. bu olumsuz deneyimlerin hepsi de doğru dürüst referansı olmadığı halde öylesine kabul ettiğim tiplerdi.

konakladığı ve ağırladığı kişilerden olumlu referanslar almış, profilini özene bezene doldurmuş ve sizinle de doğru dürüst yazışan kişileri kabul ederseniz sorun yaşama ihtimaliniz son derece düşük.

bir de öncesinde ve geldiklerinde tabi beklentilerinizi iyi ifade edin. örneğin kimisi uzun uzun muhabbet edecek, beraber takılıp gezecek birilerini arıyor, kimisi de yalnızca gelip çok rahatsızlık vermeden geceyi geçirmek istiyor, kimi yemek yapıyor, kimi partiye götürüyor...
  • 386 dx  (23.05.12 02:25:36 ~ 02:27:48) 
yav bu soru kaç defa soruldu. biraz arayıp baksanız...

cevap: referansları iyiyse hiç bi şey olmaz.
  • merhum  (23.05.12 08:12:38) 
cs'de bir kere misafir ağırladım.
hiç referansı yoktu. hemcinsim olduğu için güvendim.
hiç bir sıkıntı olmadı, çok da eğlendik.
ancak yeni bir ülke/şehirde oldukları için (ki benim misafir bir kongreye gelmişti, toplantıdaydı tüm gün) kesinlikle yaptığınız program şaşar. bunu kabul edin.
ya eve gelirken bir yere takılır, ya bir şekilde tanıştığı biri ona gezmeyi teklif eder onunla kalır. genelde cep telefonları olmadığı için iletişim sorun olur, evde beklemek zorunda kalırsınız. bu yüzden program yaparken esnek olun.
  • balik kraker  (23.05.12 09:36:27 ~ 09:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.