[]

Nefes darlığının nedeninin tespit edilmesi ve tedavisiyle ilgili bir soru.

Selam duyuru ahalisi.

1 seneden fazla zamandır nefes darlığı çekiyorum. Aldığım nefes yetmiyormuş gibi geliyor ve kendimi zorlayarak nefes almam gerekiyor. Esnerken, öne eğildiğim zamanlarda vb. nefes alabiliyorum böyle durumlarda.

üç kbb, bir iç hastalıkları doktoru ve bir psikiatrist ile görüştüm bu konuda. iç hastalıkları ve 2 kbb doktoru bunun asla psikiatrik bir durum olmadığını, alerjiden dolayı olabileceğini, burnumun alerji dolayısıyla tıkandığını ve bunun rahatsız ettiğini söyledi. 1 kbb doktoru ise muayene bile etmeden "git spora yazıl, psikolojik bu," dedi. psikiatrist ise yine psikolojik olduğunu söyledi.

her neyse, psikiatrist bunun için lustral isimli ilacı verdi ama kullanmaya başlamadım ve başlamayı da düşünmüyorum. diğer doktorların uyguladığı tedavi yöntemleri de bir işe yaramadı.

şimdi, ben ilk önce nefes darlığının neden kaynaklandığını kesin olarak öğrenmek istiyorum. doktorların "bence" ile başlayan cümleleri yerine, test sonuçlarının olduğu bir muayene istiyorum. deneme yanılma tahtası gibi ilaçları bir bir yutmak istemiyorum.

böyle bir muayene için ne doktoruna gitmeliyim? benzer bir problem yaşayan varsa nasıl bir tedavi yöntemi uygulandı? uygulanan tedavi yöntemi işe yaradı mı?

 
göğüs hastalıkları uzmanına git. adını unuttum testin, boru gibi bir şeye üflüyorsun orada belli oluyor nefes zorluğu çekip çekmediğin.

kalp hastalıklarında da olabiliyor nefes darlığı sorunu. ona da görün çok panik yaptıysan.

edit: testin adını hatırladım. solunum fonksiyon testi.
  • ya ben lan neyse  (22.05.12 22:55:19 ~ 22:56:33) 
tabii ki göğüs hastalıkları ama yanında çarpıntı, aritmi veya buna benzer şeyler oluyorsa kalbinizde iyi bir kardiyologta olabilir.

göğüs hastalıkları ve kardiyoloji olabilir.
  • kobretti  (22.05.12 22:55:33) 
ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. ama kronik bronşit olduğu için. belli zamanlarda çekilmez oluyor ve şu sıralar o belli zamanlardayım. sigara kullanıyorum bu da tetikliyor haliyle. ayrıca kan testi yaptırdım aşırı üşümeden ve unutkanlık sorunu yüzünden. kan değerlerim normal çıktı ve sonucun stresten olabileceği söylendi.demem o ki, stres bu nefes darlığını da tetikliyor olabilir, senin sigara kullanmadığını varsayıyorum.


  • kenryuyudover  (22.05.12 23:16:29) 
solunum fonksiyon testi + göğüs filmi + alerji testi yaptır derim.

bende alerjik rinite bağlı hafif bir astım var. özellikle bahar aylarında ve toplu taşıma aracı kullandığımda rahatsızlanıyorum, test yaptırdığımda bazı bitkilerin polenlerine ve halı akarı, toz vblere orta seviye alerjim olduğu ortaya çıktı ve atakları bunlara bağladılar.
symbicort ve singulair kullanıyorum.

www.eksisozluk.com
  • sister blister  (22.05.12 23:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.