[]

saçınızı ilk kazıttığınızda neler hissettiniz?

hep merak ederim, 23 yaşındayım hiç kazıtmadım. Saçta bir gürleşme ,yenilenme , tazelenme falan da oluyor mu kazıtınca ?




 
Ruzgari hissediyorsun, bir de dus alirken tuhaf geliyor.


  • crown  (22.05.12 22:46:00) 
saçlar 3 numara olduğunda bile kafayı yastığa koyduğumda bi üşüme hissediyosam kazıttığın zaman bu hassasiyet en az 3 katına çıkacaktır.


  • michael jackson  (22.05.12 22:49:32) 
yazın ortasında bile kafa üşüyor. bir daha yapmam.


  • ency  (22.05.12 22:52:52) 
acııı, bayıltıcı bir acı.


hey gidi hey. babam keldi, amcam kel, dedem kel...babam keldi dedim ama neden bilmem, amcamdan ve dedemden daha az keldi. örnek vermek gerekirse; amcamla dedem, süleyman demirel tarzı kellikten mustaripken, babamın kelliği daha çok esat kıratlıoğlu tipi kellikti. esat kıratlıoğlu'nu bilmeyen genç nesiller için gelsin:
img.internethaber.com

babam, saçının sol tarafındaki saçları uzatıp sağa doğru tarıyor ve böylece kafasında adeta pazar filesi taşıyormuş gibi bir görünüm arz ediyordu. kafasında, babasına ve kardeşine nazaran daha fazla kıl ve bir adet pazar filesi taşıyan babama "bu gürbüz saçların sırrı nedir?" diye sorduğumda, "sarımsak" demişti, "saçlarını kazıtacaksın. sonra, havanda ezdiğin 2 diş sarımsağı kafana sürüp bekleyeceksin. bu sarımsak kürünü birkaç kere uygula, saçların gürleşecek, daha az dökülecek" demişti.

o zaman da lisede okuyorum, okulun tatil olmasını nasıl sabırsızlıkla beklemeye başladım, anlatamam. hesabım şuydu, okul tatil olunca saçları kazıtıp bu sarımsak kürünü uygulayacaktım. 3 ayda saçlarım da 3-4 cm uzayacak, okula tam dazlak kafa ile gitmemiş olacaktım. okul bitince babamın çılgın tekniğini uygulamaya karar verdim. babamın eski model, bıçağı çıkan bir traş başlığı vardı, yeni bir jilet taktım, önce makasla elimden geldiğince saçları kısalttım, sonra kalan kısma sabun sürdüm ve jiletle daldım kafaya. iş bittikten sonra kafama bir havlu sardım, mutfağa gittim, havanda 2 diş sarımsağı ezdim, banyoya döndüm, sarımsakları avuçladım, yağını ellerime iyice bulaştırdım ve 2 elimi kafama götürdüm, sonra... sonrası acı, ama öyle böyle değil, kelimelere dökülemez. 30 yaşıma geldim, ömrümde böyle bir acı hissetmedim.
birisi size "kazınmış kafaya sarımsak sürünce saçlar gürleşir" falan derse, ardınıza bakmadan hemen uzaklaşın oradan.
  • marcelorios  (22.05.12 22:55:02) 
gürleşme falan hikaye. döküleceği varsa dökülür. elini kafana koyunca kafanda bi soğuk hissediyorsun ilginç bir his kafa derisine dokunabilmeye pek alışık olmayınca.


  • cro.magnon  (22.05.12 22:56:23) 
belime kadar gelen dread'lerim vardı kazıtmadan evvel , ilk bir kaç gün onca yıldan sonra enseme dokunmak kafamı kaşımak garip gelmişti. saçta gürleşme tazelenme yenilenme hem saç tipinle hemde yaşınla alakalı bir durum


  • mortac  (22.05.12 23:01:00) 
3 numara sac daha karızma durur kafa seklın duzgunse bence kazıt hemde rahat sacın dokulmez kolay kolay


  • slash01  (22.05.12 23:09:28) 
iki günde bir kazıyorum. hissizleştim eheh. bu arada gürleşsin diye yapıyorsanız gürleşmiyor malesef.


  • kenryuyudover  (22.05.12 23:19:22) 
Kafamda serinlik hissetmiştim.


  • soljenitsin  (23.05.12 00:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.