[]

Fotoğraf çıkartma

Merhabalar,

Bir videokasetten cd'ye görüntü aktardık. Cd'den de bazı kareleri printscreen'le kaydettik, fotografçıda da fotoğraf olarak çıkarttık.

Ancak görüntü kalitesi biraz kötü oldu. Başka bir yolu var mı acaba, daha net görüntü almamızın ?

 
videokaset. durdurup printscreen almak. Bunlar hep kalite düşürücü şeyler.

Şimdi şöyle, videokaset dediğiniz şey tahminen standart definition(DVD= 720x576), en iyi ihtimalle hdv(1440x1080). Hatta bi ihtimal vhs-betamax kasetlerden falan ki o da 352x288. En yüksek çözünürlüğü olan Full HD bile 2 megapiksel. Senin (büüyk ihtimalle) standart definition video yarım megapixel diye düşün. Yarım megapiksel fotoğraf bastırınca da tabii güzel çıkmıyor! Bir de şu an detaylı açıklayamayacağım "interlaced" olayından dolayı videodan aldığın capste büyük ihtimalle çizgiler var, yoksa da deinterlace işleminden dolayı biraz daha bulanık.

Daha net görüntü almanın bir yolu yok, işlem kalitesiz videodan kalitesiz screenshot almaya yönelik olduğu için ;) Ama photoshop'ta "Sharpen" efekti atıp biraz keskinleştirebilirsiniz "belki"..
  • rodriguez2  (22.05.12 21:30:49 ~ 21:31:39) 
ne videosu bu. aile çekimleri ise bir şey diyemem ama farklı kayıtlarsa belki başka arşivcilerden çıkabilir?


  • ben smyrna  (22.05.12 22:03:40) 
bu arada 352x288 olan vhs değil vcd'dir. vhs 333x480'dir (159840 pixel yani 0,16 megapixel). ve şu çok sevilen vcd'den daha kaliteli görüntüye sahiptir.(352x288 (=101376 pixel yani 0,09 megapixel)

(zamanında 4+2 kafa ve stereo olarak lp 8 sp 4 saat kayıt yapan videomun vcdden daha iyi görüntü verdiğini kanıtlamak için ne kadar kendimi paraladım. ama o boktan markalı eşek kadar boyutlu vcd izlemek dışında saçma sapan oyunlar vs de barındıran cihazlara para vermekten vazgeçmediler bir türlü. benim vhsler halen çalışıyor ve izlenebiliyor. ama vcd ancak çöplükte bulursunuz (tamam d&r'da da var tamam :)
  • ben smyrna  (22.05.12 22:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.