[]

planör mü paraşüt mü?

merhaba arkadaşlar, thk nın kurslarından planörlük ve paraşütçülük ikisnden birine katılcam lakin hangisi daha zevklidir bilemedim :)

paraşütte tek atlama yapıyomuşuz, planörlükte ise 7 kez uççakmışız ordaki adam planörlük daha iyi dedi ama bilemedim ben :P

bunlardan herhangi birini veya ikisini deneyen neyi önerir ?

birde uçuş ve atlayışa elverişlidir raporunu tek hekim verse sorun çıkar mı ?

teşekkürler

 
sağlık raporunu bir hastaneden alıyorsunuz tek hekim veremiyor diye biliyorum.


  • basond  (22.05.12 19:16:27) 
gidip parasailing yapma şansınız her zaman doğar ben planör derim.
paraşüt denedim süper zevkli ama önümde planör seçeneği olsa onu seçerdim.

  • mutcai  (22.05.12 19:22:19) 
selam ben birşey sorucam
bi kaç sene önce bu kurslara katılmak için thk ya üye olup planör yada paaraşut yada herhangi biri için form doldurulur (yani önceden seçilir) kura çekilir şanslı isimler açıklanır gider(di).

sen şimdi ikisinden birine katılcam hangisini seçeyim diyorsun. önceden torpille mi ayarladın naptın merak ettim.

ben havacılık okudum ve gidip başvurdum 2008de. bana çıkmadı yalnız açıklanan listede soyadları aynı isimleri benzer 10larca çift vardı. %99 kardeş yani.

onların analarına avratlarına az küfür saydırmamıştım.
  • seljax  (22.05.12 20:07:11) 
hiç yapmadım ama planör diyorum.


  • kisa bisey olsun istemistim  (22.05.12 20:24:02) 
@ seljaax

torpil filan yok edirnede açıldı kurs ikisndede kontejan var...
  • allahinadiylaoku  (24.05.12 14:06:13) 
ikisini de yapmış ve ikisinde de lisans almış bir şahıs olarak ben paraşütü tavsiye ederim çok daha heyecanlı.gerçi tek atlayış olduğundan muhtemelen paraşüt açılana kadar geçen 4 saniyeyi hissetmeyeceksin bile. planörde yanında hoca olacak,havada geçirdiğin süre daha uzunca olduğu için onun keyfi de bir başka tabi,etrafa bakınmaya daha çok vaktin olacak.final sınavlarım olmasaydı ben de gelecektim edirneye hocalara yardım etmeye,son 1-2 gün belki uğrarım,şimdiden iyi eğlenceler dilerim,hangisini seçersen seç güzel olacak :)


  • adrianapole  (24.05.12 14:14:17 ~ 14:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.