[]

batum gezisi

bir kaç arkadaş toplanıp batum'a gitmeyi planlıyoruz. bu konuda bize yardımcı olabilecek virileri var mıdır buralarda? genel olarak nerede kalınır, ne yenir ne içilir, içki fiyatları nasıldır, nereleri görmemiz gerekir, dikkat etmemiz gereken noktalar vs... gibi.




 
sınırdan geçiş hem pasaportla hem kimlikle. pasaporyal yaparsan geçişte sıra beklemzsin 5 dakkada biter işin ama 15 tl yut dışı çıkış harcı ödemen gerek. kimlikle girişler 1 tl ama saatine göre saatlerce beklemeyi göze alman lazım.
batuma geldik diye gönye de (gonia) da inmeyin arabadan.
gittiğiniz her yerde mutlaka türkçe bilen biri bulursunuz.
dolmuşta, otobüste, parkta, sokakta size kaş göz yapan hatunlar görürseniz şaşırmayın...
et yemekleri yiyin, bi hamurun ortasını açıp içine yağı basıp yumurta kırdıkları bir çeşit pide var. ben sevmedim ama deneyin.
caminin orası türk mahallesi, orada türk yemekleriyapan yerler de var.
gürcü şarabı meşhurdur. ev şarabını mutlaka alın. vino yada vina idi adı. bir de ev yapımı votka.
oteller pahalı ama pazarlığa açık. saatlik (!) mi gecelik mi diye soruyolar. anladın sen onu.
radisson blue, sheroton dışındaki otellerde hatta oralarda bile odalar çoğunlukla fuhuş için kiralanıyor. o yüzden mutlaka odaya bi bak, ondan sonra tut.
casinoda oyna ama fazla para kaptırtma. unutma kumarda her zaman kasa kazanır.
  • halanne  (22.05.12 16:28:12) 
peki otel fiyatları ne kadar?


  • soujiro  (22.05.12 16:34:45) 
şundan mutlaka yemeli : tinyurl.com
kumarhaneye girilir içkiler bedavaya getirilir.
gönye kalesi ve şehir merkezini gezmek yeterlidir.
otel fiyatları pahalıdır ve pek çoğu fuhuş amaçlı kullanılır. en kötü otellerde kişi başı 25-30 tl ye oda bulunabilir.
intourist otelin discosuna gidilir, güzel kızlar seyredilir, istenirse seyredilmekle kalınmaz. girişte kalabalık olacak mı diye sorulmaz, yoksa bir karış etekli bir kızdan görecen sen kalabalık cevabı alınır.
  • anonimyususer  (22.05.12 17:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.