[]

Facebook kullanıcılarına bir soru

Şimdi çok merak ettiğim bir konu. Öncelikle bende FB kullanıcısıyım. Sorum FB'yi çok yoğun kullanan kişilere.

Acaba diyorum, saçma sapan resimleri, abudik gubidik klipleri, kimsenin bir tarafına takmayacağı bayram kutlamalarını, tuttuğunuz takım kazandığında zıvanadan çıkıp yazdığınız gereksiz mesajları, ayıp olmasın diye like'lamayı, sizin güldüğünüz ama çok komik olmayan karikatürlerinizi ifşa ederken hiç rahatsız olmuyor musunuz?

Yani bu kadar saçma işlerle nedne uğraşıyorsunuz, amacınız ne. Paylaş'a tıkladığınızda aklınızdan ne geçiyor.

Çok merak ediyorum. Kimsenin sizi aslında sallamadığının ne zaman farkına varacaksınız?

 
"Kimsenin sizi aslında sallamadığının ne zaman farkına varacaksınız?"

------

Selam ben Facebook Türkiye Boş Vakit Geçiriciler Genel Kalem Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Sekreteriyim.

Hamdolsun örgüt kurabilecek kadar büyüdük bu vakte kadar. O sebepten söylediklerinizi esefle kınıyorum.
  • arden v2  (22.05.12 13:57:54) 
Kimin beni sallayıp sallamadığı çok da umrumda değil. Bundan daha önemlisi, bir şey paylaşırken empati yaparım kendimce. Otu boku paylaşmam, her gördüğüme atlamam, seçerim. Herkes on paylaşıyorsa ben 1 paylaşırım, o da kendimce kayda değer bulduğum bir şey olur. Genellikle beğenen kişi sayısı da 1-2'yi geçmez zaten, ama benim derdim bu değil. Sadece facebooku mümkün olduğu kadar mantıklı kullanabilmek istiyorum. Buna kimin ne tepki verdiğini de dert etmiyorum.


  • saatgeceninonikisi  (22.05.12 14:01:08) 
@saatgeceninonikisi,

Sözüm FB'yi senin gibi kullananlara değil. Hangi gruptan bahsedildiğini sen anlıyorsun değil mi. Hani şu hergün çocuğunun fotoğraflarını paylaşan tipler filan varya, bak onu da ekleyeyim araya.

Malesef çocuğun hiçte güzel değil :(
  • beholderrulez  (22.05.12 14:03:25) 
kardeş haklısın da mesela benim foto paylaşma nedenim
gezdiğim yerlerin güzelliğini göstererek insanları daha çok outdoor aktivitelerine yöneltmeye çalışıyorum, yani yandaş arıyorum bir bakıma ki kalabalık olunca zevkli oluyor

örneğin bir bisiklet turuna katıldım sonra paylaştım, kötü mü la bu?
  • ihan  (22.05.12 14:33:33) 
Kimsenin sizi aslında sallamadığının ne zaman farkına varacaksınız?

Bu soruyu sorduğun insanlardan bu platform da yanıt alabileceğini sanmmıyorum pek. Ama çok güzel bi noktaya değinmişsin. öyle garip bir yer ki facebook 60 küsür yaşında ki amcamın hiç de komik olmayan komik videolar paylaşıp internet aleminde edindiği arkadaşlarıyla geyik çevirdiğini gördüm ben. sonra kendi kendime sordum amca neyin kafasındasın acaba diye. o gün bugündür de paylaşım falan yapmam. sırf sohbet özelliği için takılıyorum son bir yıldır.
  • olkol  (22.05.12 14:37:34) 
Facebook bu tür şeyler için değil mi zaten. Hesap açalım,sadece dursun diyelim diyorsan ne işin var orada,açmana gerek yok ki.


  • karbasan  (22.05.12 15:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.