[]

oturma izninin kayıp olması

yani şöyle klasik bir durumla karşı karşıyayım: erasmus öğrencisiyim, oturma izni olan kartı kaybettim. viyana-prag-berline gitmek istiyorum, yeşil pasaportum var. aslında yola perşembe günü çıkmak istiyoruz. onun için ya çok geçe verirlerse yeni oturma izni şeysini diye soruyorum.. kara yolundan gidicez yani airportlar işin içine karışmıyıcak, ve yeşil pasaportum var zaten. yani oturma izni zımbırtısını yeniletmesem de olur mu? yoksa en sonunda tr ye dönerken beni çıkartmazlar mı ülkeden.. allahım yaleppim neyapıcam gurbet ellerde ? ülke macaristan bu arada.. yani aynı tr ye gibi biraz geç ilerliyo da bu tarz işler :(




 
oturum kartını AB sınırları içinde kaybettiğine göre sıkıntı çok daha az.
bence hemen gidip yabancılar polisine başvur, zaten hemen yeni kart vermeyeceklerdir, sana geçici olarak geri dönüş izin belgesi verirler. o belge ile seyahat edebilirsin, AB dışına çıksan bile dönebilirsin.

kartın yeniden tanzim edilmesi zaman alıyor, ispanya'da 40 gün sürüyor. kartın kayıpken riske atma bence son dönemler de olsa, kayıp bildiriminde bulun, kartın sen dönene kadar çıkmazsa da sağlık olsun dersin, kafan rahat olur.
  • cakabo  (21.05.12 18:10:56) 
Çok bilgi sahibi değilim ama ....

bence bir an evvel kartının yenisi edin sürende bitse geri de gelsen. ilerde vize vs için kart gerekli olur.

seyahat işi de risk schengen bölgesinde elini kolunu sallar gezersin soran olursada yeşili gösterirsin.

Ancak schengen de yeşile sadece almanya müsade ediyor (ben öyle biliyorum) tut ki viyana da hasbel kadar pasaport kontrolün gerekti herhangi bir yerde orada açıklama yapman oturum belgen olmadan biraz zor olabilir.
  • gostak  (21.05.12 18:31:37) 
en basta yesil pass oturum amacli degil kisacasi senin zamanin giris cikislarin etc filan var ise zaten olmaz.

oturum kartin yok ise kayip olsa bile yesil pass ile yolculuk yapamazsin,cünkü oturumdasin an itibari ile , turistik amacli yesil pass.

oturum kartin icin ilgili ülkenin yabancilar dairesine ya da belediyesine gitmen lazim, öncesinde polise de kayip bilgisi vermen gerekecek sanirim.

bunun disinda kayip oldugu durumda sadece pass inla an itibari ile teorik olarak yolculuk edemezsin, gecici vize alman gerekir.onu da belediye ya da ilgili makam sana aciklayacaktir.

bunlar teorik olarak böyle pratikte hic birsey olmayabilir yurtdisina cikislarinda ama illegal yasalara göre durumun vizesiz.

onun disinda ülkene dönerken havaalaninda sorun yasayip tutuklanma olasiligin cok yüksek.bi süre nezarethane de misafir olursun sonrasinda dava filan acilir adina.sonra deport edilirsin türkiyeye 5 sene kadar da vizeye basvuramazsin a ülkelerinde.

bunlarin hepsini polise bilgi vererek ve gecici vize alarak cözersin.
  • serabetan  (21.05.12 19:56:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.