[]

Sosyal paylaşım siteleri hakkında merak ettiklerim

En başta facebook bu illetin potansiyelinin yayılmasında etkili oldu.Sonrasında twitter,formspring,myspace,friendster,g+,flickr,netlog,hi5,linkedin bla bla bla...
Cidden hepsine üye olunca bir insan sosyal mi olmuş oluyor ? Bir çoğu neden var diğerlerinden amacı ne kadar farklı onu bile bilmiyorum.Sadece linkedin var sanırım iş çevresi ile ilgili.
Bu kadar site açılıyorsa aynı oranda pazarda arz da vardır kelimeleri içimden geçiyor ama inanmak istemiyorum.
En son 20 yaşlarında oyun müptelası bir çocuk vardı benim kursta,hocam twitterda ne yazdım gördün mü,yok şunu gördün mü,kıçım yüzüme benziyomuş gördün mü...
Neden direkt olarak konuşma yerine yaşar nuri gibi "kitaplarımda yazdım ben bunu" tabiriyle muhabbet ediliyor.
Biraz sıktı beni bu teknolojik icatlar bilemedim.

 
tek bildigim yonja ve hi5'in facebook'tan cok eski oldugudur.


  • esseksudangelinceyekadar  (21.05.12 12:12:24) 
evet sosyalleştiriyor. sosyalleşmek asırlardır yüzyüze ve konuşularak yapılıyordu. artık konuşmaktan çok internette yazıştığımız için haliyle oraya kaydı. gününün önemli bir kısmını internete bağlanarak geçiren kişiler haliyle internet üzerinden sosyalleşiyor.

bu sadece facebook veya diğer sosyal mecralarda olmaz. forumlar, anketler, iki kişi internetten aynı videoyu izlemeler, hatta internetten tv izlemek bile sosyalleşmektir. gerçek hayatta hiç tanımadığın birisi ile internet üzerinden iletişim kurduğun anda sosyalleşmiş oluyorsun. hatta şu anda ben de sana bu yanıtı verirken ikimiz de sosyalleşmiş olduk.

teknolojiye karşı da önyargılı yaklaşmamak lazım. Telefona bile karşı olan insanlar var günümüzde, ama ne kadar kaçabilirsin ki? tv'den ne kadar kaçabilirsin, ya da facebook'tan ne kadar kaçabilirsin. teknoloji bir karadelik gibidir. daima insanoğlunu içine çeker. sen sosyal medyaya itibar vermesen bile sevgilin, annen, çocuğun veya yakın arkadaşların orada olacaktır. Haliyle her yeni çıkan teknolojiye sıkıntı ile bakmamaya alışmak da lazım.

bir de linkedin var iş çevresi ile ilgili, orada durum farklı demişsin ama en sosyal olmayan sosyal medya linkedin'dir aslında. Herkes iş güç sahibi olduğu için kimse kimse ile muhabbet etmiyor. sadece birbirlerini ekliyor ne olur ne olmaz diye, o kadar. iş başvurularının %0,1'i bile oradan yapılmıyor hala.
  • sinematematikci  (21.05.12 13:27:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.