[]

eve projeksiyon almak?

merhaba duyuru ahalisi.

geçen gün odamda otururken bi baktım karşı duvar bomboş duruyo. bi anda şimşek çaktı kafamda, ulan dedim tavana bi projeksiyon assam odamda, duvara yansıtsam, film izlesem, pes oynasam falan. oha dedim süper fikir. biraz araştırma yaptım ama çok ikilemde kaldım. tecrübenize muhtacım.

odaya projeksiyon konur mu? perde almak şart mı, duvarı mat bir renge boyasam iş görür mü? 1000TL bütçe ile nasıl bir performans alabilirim? hangi markaya yönelmeli? alınacak projeksiyonun hangi özelliklerine dikkat edilmeli?

şimdiden kucak dolusu teşekkürler.

ek: bir de bilgisayarı projeksiyona bağlamak için ne tür giriş gerekiyor? vga, hdmi falan uyuyor değil mi sorun yaşamam.

 
bilgisayara bağlamakta ve duvara yansıtmada(perdesiz) sorun yasamazsın.

diğer soruları bilmem.
  • elanor  (20.05.12 20:21:47) 
hemen her proj.'da vga var. ama hdmi her cihazda yok. hdmi olanların da hepsi hd değil. amaç hdmi ile kolay bağlantı.
perde şart değil ama alırsan güzel görüntü alırsın. daha estetik olur. mat değil aksine iyi perdelerde gümüş kaplama (toz şeklinde) (veya dokuması gümüş liflerden olan) vardır. ve hatta o nedenle sinema perdelerine de silver screen derler. o nedenle 1500 tl cihaza verince paraya kıyıp 250-300'e iyi bir de perde alın.

  • ben smyrna  (20.05.12 20:38:34) 
1000 tl ile işe yarar bir şey alamazsın. oyun falan 800x600 oynayabilirsin ancak.


  • ben smyrna  (20.05.12 20:39:01) 
güzel olur bence. perde olayına hiç girme. duvarını plastik boya ile beyaza boya yeterli. tabi pürüzlü bir duvar olmasın :)


  • himmet dayi  (20.05.12 20:40:01 ~ 20:40:34) 
1000tl'ye 27" guzel bi monitor al daha iyi olur. o fiyata hd goruntu veren projeksiyon bulamazsin sanirim. renkler vs biraz daha soluk olur. filmler icin olur ama oyun icin cok mantikli olmaz.


  • crucio  (20.05.12 21:01:01) 
zamanında ben de düşünmüştüm ama cihaz fiyatlarını görünce dibim düşmüştü. bi yansıtma nanesine o kadar para vereceğime plazma mlazma bişi alırım ne bilim yav.


  • shiranai  (20.05.12 21:07:44) 
crucio'nun dedigi gibi ekran al daha mantikli. satacagin zaman daha karli olur. bundan baska aklima gelen olasiliklar;

elektrik kesilmesi yasiyor musun bilmiyorum ama elektrik kesintileri o aletlerin omurlerini oldukca yiyiyor.

bundan baska odanin buyuklugu ne kadar? isi cikisi da oluyor efil efil sicak hava. hem isitir hem odadaki havayi bogabilir. havalandirma problemi yasayabilirsin. bu parametre de aklinda olsun.

kabloydu baglantiydi ugrasma bence monitor almak daha mantikli. kablosuz baglanti modelli olursa yayinda kopma olur mu olmaz mi bilmem.

bu soylediklerim arasinda en onemlisi kesinlikle elektrik kesintisi ve satmaya kalktiginda elden cikarmanin monitore gore daha zor olmasi gozuktu. ikinci el projeksiyon cihazi kim kac liradan alir? ben ticari kismiyla ilgilendim biraz... monitora yatir bence paralari. =) ha para boksa sony al.
  • lejant  (20.05.12 21:25:19) 
Lamba ömrü diye birşey var o zımbırtının ekonomikte kullanınca max 4000 saat gidiyor.Bu da hem satmaya kalktığında zorluk çekeceğin anlamına geliyor.Lambaları çok pahalı.


  • guitarissimo  (20.05.12 22:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.