[]

klinik psikoloji yüksek lisansı yapmak.

boğaziçi üni felsefe bölümünü bitiren bir öğrenci, klinik psikoliji yüksek lisansı yapabilir mi?




 
bizim ulkede mumkun degildir diye dusunuyorum. felsefe bolumunden mezun olup da kendisini siyaset felsefesinde gelistirmis birisi, ulus.ils. ya da siyaset bilimi okumak istese, cok da bilgili olsa, sirf felsefe bolumu ogrencisi almadiklarindan oturu bastan eleniyor.

yurtdisina yapabilirsin yalniz, cogu esnek ve felsefe bolumu aslinda cok genis bir bolum oldugundan her bolume girebiliyor. bizim ulke kendi capinda eglenen bir yer oldugundan boyle bir seye izin vermiyor cogunlukla. en azindan benim arastirmalarim bu yonde.

ben de ist.uni. felsefe bolumu son sinifta okuyorum, seneye yurtdisinda siyaset bilimi ile ilgili master programlarina basvuracagim. hazir bogazicili iken bence sen de bunu dusun. sadece toefl skoru, 3 civari ortalama ve referans mektuplari yeterli. bir de o alanla ilgili oldugunu belirtecek yayinlanmis akademik makaleler,is tecrubesi v.s iyi olur
  • no christ requiress  (26.09.08 18:00:03) 
ben kardeşim için soruyorum. kendisi bu sene öss ye girecek ve sayısal öğrencisi olduğundan psikoloji seçemiyor. o da felsefe okuyup yüksek lisansı klinik psikolojiden yapabilir miyim diye sordu. oluru var mıdır?


  • rpmcmurphy  (26.09.08 19:48:20) 
ne yazık ki yapamaz. sözlü ve yazılı sınavları geçebileceğini sanmıyorum ki bazı üniversiteler felsefe bölümü mezunu bir insanı bu sınavlara bile almayacaklardır.

öte yandan kardeşinizin 4 (hazırlık okursa 5) yıllık felsefe eğitiminin ardından şu anki düşüncelerine sahip olmayacağını düşünüyorum.

4 yıllık felsefe eğitiminin mezun olduktan sonra klinik psikolojide yüksek lisans yapma hayalleriyle başlamaması gerekir diye de düşünüyorum ek olarak.

başarılar, kolaylıklar.
  • bu nick kullanimda  (26.09.08 20:32:27) 
psikoloji okuyabilir mi bilmiyorum ama okula bir girsin bitirene hele kadar birden fazla kariyer hedefi belirler de değiştirir de.


  • kafa radyo  (26.09.08 21:11:26) 
şu an zaten kendisi mimarlık ikinci sınıf öğrencisi. yani 4,5 yıl okuduktan sonra fikirleri değişebilir. hatta o kadar yıla da kalmıyor o, farkettirdi kendisi saolsun:) gerçi şikayet etmiyorum bende başka bir bölümü 2. sınıfta bırakıp başka bir bölüme baştan başlamıştım üniversitede.
ama ikinciden sonra insan biraz daha duruluyor tabi, fikir değiştirmeler konusunda.

  • rpmcmurphy  (26.09.08 21:37:35 ~ 21:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.