[]

fortis batıyor mu?

Reuters haberine göre fortis bank battı diyorlar. Aslı astarını bilen var mıdır?




 
şöyle bi haber var:
www.nethaber.com

  • dinomazu  (26.09.08 18:15:51) 
batma yok ama likidite sıkıntısı var mış..

71.09.2008 deki akşam gazetesinden alıntı yapıyorum

" ABD’de 13 dev bankayı yutan ekonomik kriz Avrupa’da da şiddetini göstermeye başladı. Likidite sorunu yaşayan Belçika-Hollanda bankası Fortis krizin son kurbanı olabilir

ABD’den dalga dalga tüm dünyaya yayılan ekonomik kriz sonunda tüm etkisini Avrupa’da göstermeye başladı. Piyasalarda dün ve bugün likidite endişeleri nedeniyle hisseleri hızlı düşen Belçika-Hollanda merkezli finans grubu Fortis durumu piyasalarda panik yarattı. Amsterdam’daki işlemciler, Fortis’in likidite durumunun kaygıyla izlendiğini ve bun durumun hisselerini baskı altında tuttuğunu belirtiyorlar. Amsterdam’daki merkezden yapılan açıklamada, ‘Fortis NV’nin halen operasyonlarını fonlamaya yönelik olarak 300 milyar euronun üzerinde ve çeşitlendirilmiş bir fonlama tabanı olduğu vurgulandı. Fortis’in şu anda ek sermaye ihtiyacı olmadığı ve sadece ABN Amro’nun bir bölümünün satın alınmasına yönelik olarak 12-18 ay içinde ek sermaye ihtiyacı olabileceği belirtildi.

ÇİNLİ ORTAĞI DEĞER KAYBETTİ

Fortis’in varlık satışı planlarını genişlettiği, Beneluks bölgesi içinde ve dışında 10’dan fazla faaliyetinin satışının planlandığı, buradan 5-10 milyar euroluk gelir beklendiği açıklandı. Fortis, Temmuz’da sermayesini 8 milyar euro artırmak istediğini açıklamış ve bu yönde çalışmalara başlamıştı. Fortis, Hollanda Merkez Bankası’nın Rabobank’tan Fortis’in likidite pozisyonunu desteklemesini istediği yönünde dün çıkan söylentileri yalanlamıştı. Rabobank da bu iddiaları spekülasyon olarak nitelendirmişti. Çin’in ikinci büyük sigorta şirketi ve Fortis’in de partnerlerinden Ping An Insurance ise Fortis hakkındaki endişelerle hisseleri bugün yüzde 10 değer kaybetti. Ping An’ın Fortis’te yüzde 5 payı bulunuyor.



Türkiye’den çıkabilir

BELÇİKA gazetesi De Tijd de, Fortis’in Türkiye faaliyetlerine ilişkin önemli bir iddiada bulundu. Gazete, Fortis’in elindeki “mücevher” değerindeki varlıklarını doğru fiyatı bulduğu zaman satmayı düşünebileceğini ve bunların arasında Türkiye’deki bankacılık operasyonlarını yürüten Fortis’in de yer alabileceğini bildirdi. De Tijd’in analistlerin görüşlerine dayandırdığı haberine göre Belçika-Hollanda finans grubu Fortis’in satışı mümkün varlıkları arasında Türkiye operasyonları, fon yönetimi birimi, tröst yönetim birimi, ABD’deki opsiyon operasyonları ve Asya’daki bazı sigortacılık faaliyetleri bulunuyor.



Mevduatlar güvencede

MALİ açıdan zor günler yaşayan ve son bir yılda hisseleri yaklaşık yüzde 75 gerileyen Belçika-Hollanda ortak bankası Fortis, sermaye yeterliliğini artırmak için yeni varlıklar satacağını doğruladı. Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders, Fortis konusunda piyasa oyuncularına “sorumlu davranmaları ve sakin olmaları’’ çağrısı yaparak hiçbir Fortis müşterisinin zarar görmeyeceği güvencesini verdi.



İMKB’de hisseler % 8.1 düştü

FORTIS’in Türkiye iştiraki Fortis Bank A.Ş hisseleri, Fortis’in elindeki bazı varlıkları satışa çıkarabileceğine ilişkin haberlerin, bankanın likidite sıkışıklığı içinde olduğuna dair endişeleri artırmasıyla günü, yüzde 8.1’lik düşüşle kapattı. Fortis hisseleri İMKB’de günün en çok değer kaybeden 3’üncü kağıdı oldu. Hisselerden gün boyu para çıkışı yaşandı. Dün büyük deprem yaşayan Fortis’in Brüksel ve Amsterdam borsalarında işlem gören hisseleri de yüzde 9 civarında düşüşler yaşadı.



Bush: Bu plan Kongre’den geçer

ABD Başkanı George Bush, mali kurtarma planı üzerinde anlaşmazlıklar olmasına rağmen, planın Kongre tarafından kabul edileceğini söyledi. Kongre’nin, 700 milyar dolarlık kurtarma planı konusunda hızlı hareket etmesi gerektiğini belirten Bush, “Kurtarma planını geçireceğiz. Planın ayrıntıları konusunda anlaşmazlık çıkmasını bekliyorum, ancak planın kabulünden başka seçenek yok” dedi.



HSBC de 1.100 çalışanı çıkarıyor

İNGİLİZ bankacılık devi HSBC, dünya çapında bin 100 çalışanının işine verecek. HSBC sözcüsü Gareth Hewett, yaptığı açıklamada, yarısı İngiltere’deki yatırım bankacılığı bölümünden olmak üzere küresel bankacılık ve piyasa operasyonlarında görevli bin 100 kişinin işten çıkarılacağını söyledi. Hewett, “Bu kararı, mevcut piyasa koşulları, ekonomik durum ve 2009 yılına ihtiyatlı bakışımız nedeniyle aldık” dedi. Avrupa’nın yanı sıra Asya ve Amerika kıtasında da faaliyet gösteren HSBC’nin işten çıkarma kararından etkilenecekler arasında Hong Kong’da çalışan 100 kişi de bulunuyor. v
  • demlikposet  (27.09.08 11:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.